Αγροτικά νέα-Θεσπρωτία: Κατώτερη τιμή τα 38 λεπτά διαμηνύουν οι παραγωγοί μανταρινιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ασπροκκλήσι και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα συγκρατήσουν τις τιμές που θα πρέπει να έχει το προϊόν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.
Από το σύνολο των παραγωγών συμφωνήθηκε ότι η κατώτερη τιμή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 38 λεπτά, ώστε να μπορεί και ο παραγωγός να έχει ένα μικρό κέρδος.
Ταυτόχρονα συζήτησαν την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών, ώστε να μπορούν να συναποφασίζουν όλοι μαζί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα εσπεριδοειδή και να ακούγεται η φωνή τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ertnews.gr οι αγρότες επιδιώκουν μέσω των ομάδων παραγωγών να φτάσουν οι ίδιοι στις αγορές των εσπεριδοειδών, αφού διαπιστώνουν ότι το προϊόν τους ξεκινάει με 40 λεπτά από τον τόπο παραγωγής και καταλήγει στα 3 και 4 ευρώ στα ράφια και τον τελικό καταναλωτή.
«Ποιοί είναι αυτοί οι μηχανισμοί που φτάνουν τα προϊόντα τόσο ακριβά και στον παραγωγό δεν μένει τίποτα;» αναρωτήθηκαν, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν μένει κέρδος στον παραγωγό, αλλά ούτε καν αρκετά ώστε να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη παραγωγής.
Δείτε περισσότερα αγροτικά νέα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Η Volvo Trucks παρουσιάζει την πρώτη παγκοσμίως τεχνολογία κινητήρα με λειτουργία stop/start για εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση εκπομπών CO₂
- Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στο ΥΠΑΑΤ το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Αγροτών και Κτηνοτρόφων
- Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ημαθίας για τη διατήρηση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας
- Η Τέχνη της Συσκευασίας: Κορδέλες, Κορδόνια & Χαρτιά Περιτυλίγματος











