Καλλιεργείς ελιές και θέλεις αύξηση παραγωγής με την νέα χρονιά?
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Οι εφαρμογές με διαφυλλικά λιπάσματα στην ελιά, για την νέα χρονιά, ξεκινάνε αμέσως μετά την συγκομιδή! Πριν αναλύσουμε γιατί είναι απαραίτητες όμως αυτές οι διαφυλλικές λιπάνσεις γνωστές και ως μετασυλλεκτικοί Ψεκασμοί θα πρέπει να δούμε το πως λειτουργεί το δέντρο μας μέσα στην χρόνια.
Ελιά: Πως λειτουργεί μέσα στην χρονιά
Η ελιά, όπως και όλα τα δέντρα, κατά την περίοδο της άνοιξης προκειμένου να αναπτύξουν την νέα βλάστηση, την ανθοφορία και την καρπόδεση, καταναλώνουν θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια. Αυτά τα έχουν αποθηκευμένα μέσα στους φυτικούς ιστούς, στην ρίζα και στα ξυλώδη μέρη αυτών.
Συμαντικό: Τα φυτά γενικά αποθηκεύουν θρεπτικά στοιχεία κατά την περίοδο του φθινοπώρου, όσο ακόμη το έδαφος είναι ζεστό, για να τα χρησιμοποιήσουν την επόμενη άνοιξη κατά την νέα βλαστική περίοδο.
Οι ελιές, καθώς και κάποια άλλα είδη φυτών, εξαιτίας της όψιμης συγκομιδής που έχουν, δεν προλαβαίνουν να εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες θρεπτικών στοιχείων.
Η εξάντληση του δέντρου σε επαρκείς ποσότητες θρεπτικών στοιχείων έχει σαν αποτέλεσμα την μειωμένη ή την ολική απώλεια της παραγωγής για την επόμενη χρονιά. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε εξειδικευμένα διαφυλλικά λιπάσματα στην ελιά εκείνη την περίοδο. Η περίοδος μετά την συγκομιδή της ελιάς, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη που θα ξεκινήσει η νέα βλάστηση, η ανθοφορία και η καρπόδεση, είναι πολύ σημαντική. Αυτή την περίοδο γίνεται η αναπλήρωση αποθεμάτων των δέντρων με θρεπτικά στοιχεία.
Διάβασε αναλυτικά για ποια είναι αυτά τα θρεπτικά συστατικά και πολλά περισσότερα εδώ: https://agrosidiro.gr/Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τα ΚΑΠΗ Βέροιας ταξίδεψαν στην ιστορία: Επίσκεψη στην Εβραϊκή Συνοικία "Μπαρμπούτα"
- Λάκης Βασιλειάδης: Οριστική λύση για τους αμβυκούχους
- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ & ΑΚΜΗ: Δεύτερη σειρά αποφοίτων του προγράμματος Μηχανικών Επαγγελματικών Οχημάτων-Μηχανημάτων Έργου & Μηχανών Θαλάσσης
- Easy Education Θέση Εργασίας: Καθηγητής/Καθηγήτρια Ιταλικών
- Τσιάρας στο Συνέδριο του Economist: «Η βιωσιμότητα στη γεωργία είναι το νέο κοινωνικό συμβόλαιο»