Χαλαζόπτωση: Μεγάλες καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες στον Τύρναβο Λάρισας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Ξαφνική και ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα την επαρχία του Τυρνάβου Λάρισας και κυρίως την περιοχή Πλατανουλίων. Η χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε δενδρώδεις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας η ζημιά είναι ολοκληρωτική κατά 100% σε κερασιές, ροδακινιές, βερικοκιές και αχλαδιές αλλά και στα αμπέλια.
Ήδη έγινε μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και έχει ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων ζημιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταστροφές σε 5000 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών.
Ωστόσο η περιοχή του Τυρνάβου δεν ήταν η μόνη που χτυπήθηκε από χαλαζόπτωση. Και στον Δήμο Κιλελέρ και τον Δήμο Φαρκαδόνας αυτές τις ημέρες έγιναν ολοκληρωτικές καταστροφές στις καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Η πρωτογενής παραγωγή και οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμία αξία για τους κυβερνώντες
- ΠΟΓΕΔΥ: ΥπΑΑΤ υπό στρατιωτική διοίκηση – σήμερα στην ΚΑΠ να περιμένουμε ΟΥΚ, Rafale και “Ασπίδα του Αχιλλέα”;
- ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Θεσσαλονίκης
- Τάσος Μπαρτζώκας : 2,3 εκατ. ευρώ για τη νέα γέφυρα στη Νάουσα – Μια σημαντική διεκδίκηση γίνεται πράξη
- ΕΛΓΑ: Καταβολή 5 εκ ευρώ ως προκαταβολή για ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2024










