Συνεχίζουν το εκτιμητικό τους έργο τα μεικτά κλιμάκια των γεωπόνων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν το εκτιμητικό τους έργο τα 32 μεικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα οποία αποτελούνται από γεωπόνους της ΔΑΟΚ, του ΕΛΓΑ και του ΓΕΩΤΕΕ, για την καταγραφή των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας.
Τα κλιμάκια επιχειρούν με βάση τις δηλώσεις των πληγέντων παραγωγών και επιχειρήσεων που υποβλήθηκαν στον ΕΛΓΑ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε πάνω από 350 σημεία.
Δώδεκα Επιτροπές επιχειρούν στο Νομό Λάρισας, οκτώ στο νομό Καρδίτσας και από έξι Επιτροπές στους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ενημέρωση για την αλλαγή ημερομηνιών του συνεδρίου «Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές»
- Συνελήφθη 37χρονος: Είχε κάνει το σπίτι του «θερμοκήπιο» με δενδρύλλια κάνναβης
- Επαναλειτουργία απολυμαντικών σταθμών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποτροπή του κινδύνου της διασποράς του ιού της ευλογιάς
- Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για μετακλήσεις εποχικών εργαζομένων από την Αίγυπτο
- Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων: 98,2% των δειγμάτων Δεκεμβρίου 2025 εντός ορίων











