Μειωμένη η παραγωγή κρόκου Κοζάνης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Πρόβλημα στην παραγωγή του κρόκου στην Κοζάνη αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί σύμφωνα με τον Βασίλη Μητσόπουλο, πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Παρόλο που οι τιμές είναι πολύ καλές η παραγωγή είναι μόλις 100-200 γραμμάρια ανά στρέμμα από 500 έως 700 γραμμάρια που ήταν πριν από μερικά χρόνια, δήλωσε ο κ. Μητσόπουλος.
Από τους τέσσερις τόνους που μαζεύαμε, φέτος ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε γύρω στον ενάμιση τόνο, γεγονός που μας αναγκάζει να τροφοδοτήσουμε τις αγορές μόνον με συσκευασμένο προϊόν, προσθέτει. Η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι έχει επηρεάσει την παραγωγή κρόκου και πολλοί από τους 950 παραγωγούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια, κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με το ματς του πρωταθλητή Ευρώπης του 2027 θα ξεκινήσει τo Champions League της σεζόν 2027/28
- Επιστολή Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα Υπουργεία για το ακατάσχετο των ενισχύσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω ακραίου φαινομένου στον Παγασητικό
- Ακτινίδιο: Αυξημένη κατά 15% η ευρωπαϊκή παραγωγή - Πρωτιά για την Ελλάδα σε όγκο παραγωγής
- Εξαιρετική χρονιά για τα πρωτογενή χαρακτηριστικά της σταφυλικής παραγωγής της Λήμνου
- Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού