Εξαιρετική χρονιά για το “λευκό χρυσό” της Πέλλας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Τα σπαράγγια θεωρούνται από τα πιο εκλεπτυσμένα λαχανικά. Τους έχει δοθεί, μάλιστα, ο χαρακτηρισμός “αριστοκράτες των λαχανικών” με φανατικούς θαυμαστές.
Και μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουν βρει ακόμη την αναγνώριση που τους αρμόζει, στο εξωτερικό όμως, και ειδικά στην Κεντρική Ευρώπη, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στα ορεκτικά και τις σαλάτες την περίοδο της άνοιξης.
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κονάκογλου, πρόεδρο Α.Σ. Πέλλας, μία τέτοια καλλιέργεια αξίζει για πολλούς λόγους, ενώ στην Αριδαία, ήταν μία χρονιά εξαιρετική για τα σπαράγγια, τον λεγόμενο “λευκό χρυσό” της περιοχής.
Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Παρασκευάς, μέλος συνεταιρισμού, το σπαράγγι έχει φυλλικό οξύ, ενώ έχει και χαμηλή θερμιδική αξία. Ακόμη, τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, σε φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο και χαμηλά σε νάτριο. Είναι ακόμη κατάλληλα για τους υπερτασικούς, αφού περιέχουν αρκετό κάλιο.
Διαβάστε περισσότερα στο ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι ξένες γλώσσες μιλούν… Πουκαμισά!
- Ανοίγει η πλατφόρμα αποζημιώσεων για 104 φακέλους και περίπου 20.000 θανατωθέντα ζώα
- Δεν είναι Αγγλικά ή Πληροφορική - Είναι και τα δύο
- Μ. Σχοινάς: «Η ελληνική αλιεία θα είναι παρούσα και δυνατή και την επόμενη μέρα. Με σύγχρονα εργαλεία, καλύτερες υποδομές και ανθρώπους που μπορούν να προκόψουν από τη δουλειά τους»
- Η Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)










