Ελασσόνα: Ζητά αυτοψίες από τον ΕΛΓΑ για το πρόβλημα καρπόπτωσης στις καρυδιές
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Aυτοψίες και έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ζητά να πραγματοποιηθούν στις καλλιέργειες καρυδιάς στο Δήμο Ελασσόνας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, μέσω σχετικής επιστολής που έστειλε στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπ. Σπυρόπουλο, καθώς παρατηρείται έντονη καρπόπτωση.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ελασσόνας, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “το τελευταίο διάστημα οι καλλιεργητές καρυδιάς του Δήμου μας παρατήρησαν στα διάφορα στάδια της καλλιέργειας, έντονη καρπόπτωση, λόγω μη σωστής γονιμοποίησης.
Πιθανολογούν ότι οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος (παγετός τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, άστατος καιρός κατά την περίοδο της ανθοφορίας) με αποτέλεσμα τη μείωση στο σύνολο της αναμενόμενης παραγωγής.
Συναισθανόμενοι την ανησυχία των παραγωγών της περιοχής, παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος και για τις δικές σας σχετικές ενέργειες για αποζημίωση των παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας“.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Ελλάδα “ντύθηκε” στα γαλανόλευκα σε κάθε γωνιά της (βίντεο)
- Φορολογικό νομοσχέδιο - Παράταση: Από 1η Δεκεμβρίου 2025 το IRIS για τα νομικά πρόσωπα
- Μήνυμα Τσιάρα από το Λουξεμβούργο: Η πράσινη αρχιτεκτονική της ΚΑΠ πρέπει να είναι εφαρμόσιμη, όχι θεωρητική
- Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στης Βέροια
- Πρόταση Θεσμικής και Αναπτυξιακής Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Υπαίθρου - Άρθρο της Γεωπόνου Παπαδοπούλου Αναστασίας











