Ηλεία: Αυτοψία του ΕΛΓΑ σε καλλιέργειες που επλήγησαν από τον καύσωνα στον δήμο Ήλιδας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Αυτοψία στις αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τον καύσωνα του Αυγούστου ξεκίνησε ο ΕΛΓΑ στην Ηλεία, καθώς χθες βρέθηκε σε περιοχές του δήμου Ήλιδας κλιμάκιο του υποκαταστήματος Πατρών του οργανισμού, μαζί με εκπροσώπους του δήμου.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Πύργου ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής, Κώστας Αναγνωστόπουλος, η πρώτη αυτοψία έγινε σε καρπούζια, πιπεριές και καλαμπόκια στον Καρδαμά, στο Χάβαρι, στην Ήλιδα, στην Κεραμιδιά, τη Δαφνιώτισσα, το Σιμόπουλο και το Λάττα.
«Σχηματίστηκε μια πολύ καλή εικόνα των ζημιών, ώστε να υπάρχει αντικειμενική και σωστή εκτίμηση για τις αποζημιώσεις. Έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τους παραγωγούς πού έχουν πληγεί και θα ακολουθήσουν και άλλες αυτοψίες. Είμαστε δίπλα σε κάθε παραγωγό, αγρότη και κτηνοτρόφο», δήλωσε προσθέτοντας ότι έγινε συνάντηση και με τον δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μαργαρίτης Σχοινάς: «Χωρίς νέους ανθρώπους, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή αλιεία και υδατοκαλλιέργεια»
- Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο: Το παιδί σας δεν χρειάζεται περισσότερο διάβασμα - Χρειάζεται έναν χάρτη
- Στήριξη των Αγροτών με Κρατικές Ενισχύσεις De Minimis ύψους 24,6 εκατ. ευρώ – Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
- Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου 2026
- ΠΟΓΕΔΥ: Νέα απευθείας ανάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΥΠΑΑΤ – Η «κατεπείγουσα ανάγκη» δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη διοικητική πρακτική










