Διεθνής Ημερίδα για τις σύγχρονες τεχνικές της αμυγδαλοκαλλιέργειας πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα (Φωτογραφικό υλικό)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
"Διεθνής Ημερίδα για τις σύγχρονες τεχνικές της αμυγδαλοκαλλιέργειας πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, η ημερίδα διοργανώθηκε απο τα Φυτώρια GRINN και το Κρατικό Αγροδιατροφικό Ινστιτούτο της Καταλωνίας IRTA. Ομιλιτές ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του IRTA για την αμυγδαλιά Xavi Miarnau, ο επιστημονικός υπεύθυνος κλαδεμάτων και διαμόρφωσης Ramon Giraste , ο τεχνικός της εταιρίας ψεκαστικών ζιζανιοκτονίας Mantis, Frank Verder και ο γεωπόνος τωνφυτωρίων GRINN Μίλης Ευάγγελος.
Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επίδειξη κλαδεμάτων για γεωτεχνικούς, σε αγρό με αμυγδαλιές με ποικιλίες του IRTA, στην περιοχή της Λάρισας. Εκεί αναδείχθηκε η σημαντικότητα της σωστής διαμόρφωσης και η ανάγκη για γνώση της συμπεριφορας ανάπτυξης της ποικιλίας πριν ο παραγωγός προβεί στις τεχνικές του κλαδέματος.
Το απόγευμα της Τρίτης παρουσίας 400 παραγωγών και γεωτεχνικών, απο όλη την Ελλάδα, έγινε επίδειξη της παγκόσμιας πατέντας ψεκασμού ζιζανιoκτονίας χαμηλού όγκου Mankar, τα φυτώρια GRINN ανέδειξαν το μείζον θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των ποικιλιών, ενω απο την πλευρά του IRTA παρουσιάστηκαν βασικά ζητήματα της αμυγδαλοκαλλιέργειας όπως:
-Το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών του IRTA
-Η τακτική επιλογής κατάλληλης ποικιλίας για τον παραγωγό
-Ο επιστημονικός τρόπος υπολογισμού του νερού άρδευσης και μονάδων λίπανσης
-Οι τάσεις της παγκόσμιας παραγωγής και του εμπορίου
Η Διεθνής Ημερίδα ολοκλήρώθηκε με πραγματικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις απο τους παρευρισκόμενους και την υπόσχεση ότι θα αποτελέσει την απαρχή για μια ετήσια συνάντηση-συνέδριο για την αμυγδαλιά.
Με τιμή
Μίλης Ευάγγελος "
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες μας απο το IRTA και την Mantis, και όλους τους φίλους που μας βοήθησαν στην διοργάνωση.
-Τα βίντεο της επίδειξης και της ομιλίας θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο Youtube.
-Την Δευτέρα 5/11 στις 21:30 στην Θεσσαλία TV θα εμφανιστούμε με τον κύριο Κωνσταντίνο Μπλιάτσιο ,στην εκπομπή "Θεσσαλών Γη" του Γιάννη Κολλάτου με θεμα τις καλλιέργειες της αμυγδαλιάς και της καρυδιάς.
-Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις της ομιλίας.
IRTA: https://drive.google.com/open…
Mankar: https://drive.google.com/open…
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
- Εντυπωσιακή η Παρουσία της New Holland στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου 2025
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: Ανασκόπηση ενός πρωτοποριακού Έργου για τον Γεωργικό Τομέα