Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των καλλιεργητών στον κάμπο της Λαψίστας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σε δύο στάδια θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των καλλιεργητών στον κάμπο της Λαψίστας, όπως γνωστοποιήθηκε στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προέδρευσε ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας κ. Ηρακλής Μπαλαντάνης, ο Αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού κ. Μιχάλης Τζίμας, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη είχε ο βουλευτής κ. Γεώργιος Αμυράς, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στη Βουλή.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε, τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν -σε συνεργασία Υπουργείου και ΕΛΓΑ- στην ΑΑΔΕ οι καταστάσεις για την καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων σε δικαιούχους καλλιεργητές, ενώ για τους καλλιεργητές, των οποίων οι εκτάσεις είναι μη επιλέξιμες ή έχουν ζητήματα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές θα γίνουν σε δεύτερο στάδιο.
«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη, με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε κάνει την κατάλληλη προεργασία και έτσι σήμερα έγιναν οι ανακοινώσεις που καλύπτουν τα αιτήματα των καλλιεργητών του κάμπου της Λαψίστας, τουλάχιστον σε ο, τι αφορά τον τομέα των αποζημιώσεων. Συζητήσαμε επίσης για τα αρδευτικά έργα, τα οποία έχει προτείνει προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης η Περιφέρεια Ηπείρου, με τις διαδικασίες να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Από τη δική μας πλευρά, ο, τι έχουμε αναλάβει το έχουμε προχωρήσει, το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι άλλοι φορείς», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε εξέλιξη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το Κιλκίς
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο
- Ανδριανός: Με απόφαση του Υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά συστήνεται Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Μέλι και τα Μελισσοκομικά Προϊόντα
- Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο










