Επίσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης Κινέζων επιστημόνων για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών καλλιεργειών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Αντιπροσωπεία Κινέζων επιστημόνων από Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Νοτιοανατολικής Κίνας επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου τους υποδέχθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά-Διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης. Τους Κινέζους Πανεπιστημιακούς καθηγητές που ενδιαφέρονται για θερμοκηπιακές καλλιέργειες, τις τεχνολογίες στα θερμοκήπια, για τα έντομα και τα βακτήρια που μπορούν να προσβάλλουν τις καλλιέργειες συνόδευε ο Έλληνας καθηγητής κ. Συγρίμης από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας την Κινεζική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στα ποιοτικά προϊόντα του νησιού, στον πολιτισμό αλλά και στο τουρισμό, ενώ ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης αναφέρθηκε στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες που αναπτύσσονται στο νησί. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης επιστήμονες του ΙΤΕ και συγκεκριμένα ο κ. Σαρρής και ο κ. Βόντας που αναφέρθηκαν για το πώς αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους από μικρόβια και έντομα στα θερμοκήπια. Τέλος ο κ. Κεκριλήςαπό την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης παρουσίασε τις δραστηριότητες της εταιρείας στα φύλλα κάλυψης των θερμοκηπίων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δείτε LIVE “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ” WEB-TV
- Το όπλο στα χέρια του παραγωγού: Δενδρώδεις καλλιέργειες & Θρακικός Ζεόλιθος - Εντυπωσιακή παρουσία και στη Freskon 2025
- ΑΑΔΕ: Στις 25/4 η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων - Εκπτώσεις φόρου για έγκαιρη υποβολή
- Βαμβακοκαλλιέργεια: Πώς να προετοιμαστείτε για τη σπορά βαμβακιού
- Ασθένειες και εχθροί του Αμπελιού