Επίσκεψη κλιμακίου της ΠΟΓΕΔΥ στη Λέσβο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σε συνέχεια της συνάντησης που έλαβε χώρα στο ΥΠΑΑΤ στις 17 Απριλίου 2026 ημέρα Παρασκευή μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της συνάντησης που ακολούθησε την ίδια ημέρα στα γραφεία της ΠΟΓΕΔΥ με θέμα τα επείγοντα και ιδιαίτερης σημασίας ζητήματα, που αφορούν στη κτηνοτροφία του νησιού και συγκεκριμένα στον αφθώδη πυρετό, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της θα επισκεφτεί το νησί της Λέσβου την Τετάρτη και Πέμπτη 29 και 30 Απριλίου 2026, με σκοπό να έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς για τα εν λόγω προβλήματα.
Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και του πρωτογενούς τομέα, καθώς και με τους κτηνιάτρους και γεωτεχνικούς υπαλλήλους υπηρεσιών του νησιού και ακολούθως με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τοπικούς παράγοντες της Λέσβου.
Μετά το πέρας των συναντήσεων θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Περιφερειακού Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Ο ΕΛΓΑ ξεκίνησε ήδη η καταγραφή ζημιών στις πληγείσες καλλιέργειες από τη χθεσινή κακοκαιρία
- Ολοκληρώθηκε το Έργο «Γεωργία με Ευφυΐα»
- Ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα
- Αντιδράσεις από τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο για την επιδότηση λιπασμάτων – «Εκτός ενίσχυσης αμπελουργοί και ελαιοπαραγωγοί της Σάμου»
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Πιπεριά










