Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της κερασιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας »
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Το κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Σκύδρας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όσο αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η καλλιέργεια της κερασιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χιλ Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 13 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
- η υφιστάμενη κατάσταση της καλλιέργειας της κερασιάς στην Π.Ε.Πέλλας
- συστήματα διαμόρφωσης και υποκείμενα κερασιάς.
- πρόσφατα δεδομένα αξιολόγησης των ευρέως διαδεδομένων ποικιλιών κερασιάς
- εχθροί και ασθένειες της καλλιέργειας της κερασιάς και τρόποι αντιμετώπισής τους
- προβλήματα και προοπτικές στην εμπορία και διάθεση των κερασιών
Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνουν δεκτές παρεμβάσεις, θα εισακουσθούν προβληματισμοί και ερωτήματα των ενδιαφερομένων-συμμετεχόντων.
Θα ακολουθήσει δεξίωση όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν προϊόντα που παράγονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις της Πέλλας.
Για την αρτιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2381089483 (υπεύθυνοι κ.Σιδηρόπουλος Μιχαήλ, κ.Θεοχαρόπουλος Ιωάννης).

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βιολογική παραγωγή: Υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης σε ελέγχους για μελισσοκομία και κτηνοτροφία
- Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σπ. Μάμαλης και κλιμάκιο του Οργανισμού για συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού
- Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η ελληνική υδατοκαλλιέργεια είναι ένας εθνικός πρωταθλητής και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της νέας παραγωγικής Ελλάδας»
- Ο Βλάχοβιτς ένα βήμα πριν τη συμφωνία με την Μπαρτσελόνα
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών











