Αυγενάκης Λ.: «Πλήρης καταστροφή για τους ελαιοπαραγωγούς το χαλάζι που έπληξε τον νομό Ηρακλείου»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Στις εκτεταμένες ζημιές της φετινής σοδειάς των ελαιοπαραγωγώντου νομού Ηρακλείου και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών,αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τονΥπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ήταν η χαριστική βολή για την φετινή σοδειά των ελαιοπαραγωγών μας. Το χαλάζι που έπεσε στον νομό Ηρακλείου έπληξε ανεπανόρθωτα τους ελαιοπαραγωγούς, καθότι δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η συγκομιδή και ο καρπός που παρέμενε στα ελαιόδεντρα, όπως λένε και οι εκπρόσωποι των ελαιοπαραγωγών, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.
Το χαλάζι σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία του καλοκαιριού και τον δάκο που έπληξε σε μεγάλο βαθμό τα ελαιόδεντρα, ως αποτέλεσμα της -για μια ακόμη χρονιά- καθυστερημένης έναρξης του προγράμματος δακοκτονίας, έρχεται τώρα να εξαφανίσει τις προσδοκίες των παραγωγών για ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
Δυστυχώς, η φετινή χρονιά, αποδείχτηκε μια από τις πλέον καταστροφικές των τελευταίων ετών για τους ελαιοπαραγωγούς, όχι μόνο του νομού μας, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, με τον αγροτικό κόσμο να πλήττεται ανεπανόρθωτα, βλέποντας τους μόχθους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι και οι ίδιοι να βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Καθίστανται επομένως επιβεβλημένες, τόσο η άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν όσο και η κατά το δυνατόν αμεσότερη καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων από μέρους του αρμόδιου Υπουργείου, ως μέτρο ανακούφισης των πληγέντων παραγωγών».
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν;
- Πως θα διασφαλίσετε πως θα πραγματοποιηθούν άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες παραγωγοί;»
Γραφείο Τύπου
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου
- ΠΚΜ: Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων στις Παρεμβάσεις Π3-73-2.1, Π3-73-2.2 και Π3-73-2.6 του ΣΣ ΚΑΠ της Ελλάδας 2023 – 2027
- Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Νάουσας
- Από το «τι κάνω τώρα;» στο «ξέρω τι πρέπει να κάνω» | Νέα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών από την Easy Εducation
- Μπρόκολο: Οφέλη για την υγεία και θρεπτική αξία










