Δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας
- την Κυριακή 19-7-2020 στην Μονή και Τύλισσο.
Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Τηλ. επικοινωνίας: 2813407980, 2813407981, 2810252976.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πωλείται συρόμενο αεροψάλιδο σε καλή κατάσταση
- Πρωτοβουλία για το Παιδί - Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά που ζουν στην κόψη...
- «Αύξηση της εμπορίας και χρήσης παράνομων φυτοφαρμάκων από τους Έλληνες γεωργούς» το θέμα της ερώτησης Κοτίδη στον ΥπΑΑΤ
- Αθήνα: 6η Premium Real Estate Expo - Η κορυφαία εκδήλωση του κλάδου στην Ελλάδα ανακοινώνει τις ημερομηνίες της!
- Εντατικοποίηση των ελέγχων από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στους πιστοποιητικούς φορείς