Δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας
- την Κυριακή 19-7-2020 στην Μονή και Τύλισσο.
Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Τηλ. επικοινωνίας: 2813407980, 2813407981, 2810252976.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πληρωμές ύψους 2.373.965.473,12 ευρώ σε 4.256.353 δικαιούχους για την περίοδο 24 έως 28 Φεβρουαρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Φορολογικές δηλώσεις: Κερδισμένοι και χαμένοι
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025
- Σκέφτομαι να καλλιεργήσω Καρύδια: Τι να προσέξω?
- Νοσοκομειακοί γιατροί Ημαθίας: 28 Φλεβάρη: Με γνήσια συνείδηση για πραγματική ανατροπή!