Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εντατικοί έλεγχοι στις περιοχές που έχουν πληγεί- Σε έξαρση η ζωονόσος στις Σέρρες

 

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Ελληνική Αστυνομία, τις Περιφέρειες, τις ΔΑΟΚ και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας στις περιοχές όπου η ευλογιά των αιγοπροβάτων βρίσκεται σε έξαρση.

Από τις 21 έως τις 31 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν 2.711 έλεγχοι σε έξι Περιφέρειες της χώρας (Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία).

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από μικτά κλιμάκια –με συμμετοχή στελεχών του ΥΠΑΑΤ, των Περιφερειών και της Ελληνικής Αστυνομίας– διαπιστώθηκαν 13 παραβάσεις και έγιναν 8 συλλήψεις.

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα και διαβιβάζονται στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά στον Νομό Σερρών, όπου η νόσος παρουσιάζει έντονη έξαρση τον τελευταίο μήνα με 77 κρούσματα. Εκεί πραγματοποιήθηκαν 533 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις και οι αρχές προχώρησαν σε 2 συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ζωονόσου στις 20 Αυγούστου 2024 μέχρι σήμερα και σε εφαρμογή του ευρωπαϊκού Κανονισμού 687/2020 για εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας, έχουν θανατωθεί 403.925 αιγοπρόβατα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου της Ευλογιάς (ΕΕΕΔΕΕ), η οποία  συστάθηκε με απόφαση του Υπουργού Κώστα Τσιάρα, υπογραμμίζει ότι η αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας αποτελεί το μοναδικό αποτελεσματικό εργαλείο για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν υπάρχει σήμερα αδειοδοτημένο εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Ελληνικό Κράτος για την ευλογιά των προβάτων και ότι ο εμβολιασμός δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός σε καμία χώρα όπου εφαρμόστηκε, οδηγώντας αντίθετα σε ενδημικό χαρακτήρα της νόσου και συνεχιζόμενες θανατώσεις ζώων.

Όπως αναφέρει η ΕΕΕΔΕΕ, η καταστρατήγηση των εθνικών μέτρων βιοασφάλειας και η παράνομη χρήση μη αδειοδοτημένων εμβολίων έχουν συμβάλει στην αλλοίωση της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου και στην επικινδυνότητα για τον ζωικό πληθυσμό.

Η Επιτροπή καλεί τους κτηνοτρόφους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα βιοασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής αλυσίδας, προστατεύοντας τόσο τις εκτροφές τους όσο και το όνομα των ελληνικών προϊόντων, ιδιαίτερα της φέτας, που συμβάλλει θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με εξαγωγές άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Πρωτοψάλτης: Συνέπεια και διαφάνεια

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συντονιστής της ΕΕΕΔΕ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε:

«Με ενιαίο επιχειρησιακό σχέδιο και στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες και την Ελληνική Αστυνομία, εντείνουμε τους ελέγχους στις εστίες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνουμε συστηματικά τους κτηνοτρόφους για ορθή εφαρμογή των μέτρων. Μόνο με συνέπεια και διαφάνεια θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Καμία ανοχή

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει τους ελέγχους χωρίς καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για την προστασία  της κτηνοτροφικής παραγωγής και της εθνικής οικονομίας.

Ο αγώνας κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων θα κερδηθεί μόνο με συνέπεια, συνεργασία και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας.

 

Τα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς

 

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

 

ΜΗΝΑΣ

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024

-

10

14

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024

60

42

54

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

256

89

106

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024

305

129

163

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024

171

48

63

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2025

201

35

43

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2025

88

6

7

ΜΑΡΤΙΟΣ 2025

75

10

12

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2025

60

15

16

ΜΑΙΟΣ 2025

194

56

61

ΙΟΥΝΙΟΣ 2025

243

92

116

ΙΟΥΛΙΟΣ 2025

375

176

233

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2025

418

195

260

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2025

503

328

420

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2025

402*

363

465

ΣΥΝΟΛΟ

3.351

            1594

2033

 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

 

58

61

ΑΝΔΡΟΥ

 

1

1

ΑΧΑΙΑΣ

 

126

164

ΔΡΑΜΑΣ

 

1

1

ΕΒΡΟΣ

 

163

206

ΕΥΒΟΙΑ

 

7

8

ΗΛΕΙΑ

 

7

7

ΗΜΑΘΙΑ

 

40

51

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

2

2

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

37

55

ΚΑΒΑΛΑ

 

47

58

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

67

78

ΚΙΛΚΙΣ

 

4

4

ΚΟΖΑΝΗ

 

2

2

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

2

2

ΛΑΡΙΣΑΣ

 

234

338

ΛΕΣΒΟΥ

 

2

2

ΛΗΜΝΟΥ

 

4

4

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

129

182

ΞΑΝΘΗΣ

 

196

234

ΠΕΛΛΑ

 

13

15

ΠΙΕΡΙΑΣ

 

42

56

ΡΟΔΟΠΗΣ

 

148

180

ΣΕΡΡΕΣ

 

146

187

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

30

43

ΦΛΩΡΙΝΑ

 

1

2

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

2

2

ΦΩΚΙΔΑΣ

 

67

68

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

16

20

ΣΥΝΟΛΟ

 

1594

2033

 

 

ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2025

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

18

20

ΑΧΑΙΑΣ

 

38

53

ΔΡΑΜΑΣ

 

1

1

ΕΒΡΟΣ

 

8

12

ΕΥΒΟΙΑ

 

1

1

ΗΛΕΙΑ

 

6

6

ΗΜΑΘΙΑΣ

 

19

24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

29

45

ΚΑΒΑΛΑΣ

 

2

2

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

17

18

ΚΙΛΚΙΣ

 

4

4

ΚΟΖΑΝΗΣ

 

1

1

ΛΑΡΙΣΑΣ

 

22

30

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

16

24

ΞΑΝΘΗΣ

 

24

26

ΠΕΛΛΑΣ

 

11

13

 

...

Η Volvo Trucks παρουσιάζει την πρώτη παγκοσμίως τεχνολογία κινητήρα με λειτουργία stop/start για εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση εκπομπών CO₂

Η VolvoTrucks παρουσιάζει μια νέα γενιά της τεχνολογίας I-Roll, προσθέτοντας λειτουργία αυτόματης παύσης και επανεκκίνησης του κινητήρα (stop/start) – μια παγκόσμια πρωτιά στη βιομηχανία φορτηγώνβαρέος τύπου. Η νέα αυτή λειτουργία θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ – αποτελώντας την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Volvo για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας των μεταφορών.

ικτ 

Η πρόσφατη διάκριση της Volvo Trucks με το βραβείο Green Truck 2025 για το Volvo FH Aero αποδεικνύει ότι οι τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες της έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην αποδοτικότητα καυσίμου. Η νέα καμπίνα Aero, που παρουσιάστηκε το 2024, και οι περαιτέρω αεροδυναμικές βελτιώσεις από τότε, αποδίδουν σημαντικά σε επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου και μείωσης εκπομπών CO₂.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία της Volvo για εξοικονόμηση καυσίμου έχει αναπτυχθεί εσωτερικά από την ίδια την εταιρεία και βασίζεται στις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες I-See και I-Roll.. Η νέα λειτουργία stop/start του κινητήρα ενεργοποιείται μέσω συνεχούς παρακολούθησης των δεδομένων της διαδρομής και των πληροφοριών για την καμπυλότητα του δρόμου. Ο κινητήρας θα απενεργοποιείται προσωρινά όταν εντοπίζεται καθοδική κλίση στην πορεία. Όσο ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος, δεν καταναλώνεται καθόλου καύσιμο και συνεπώς δεν υπάρχουν εκπομπές CO₂ από την εξάτμιση.

«Οι μηχανικοί μας καινοτομούν για μία ακόμη φορά– αναπτύσσοντας μια νέα τεχνολογία κινητήρα που βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα των μεταφορών με φορτηγό», αναφέρει ο JanHjelmgren, Head of Product Management της VolvoTrucks. Συνεχίζει: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για απανθρακοποίηση, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε ώστε να κάνουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ακόμη πιο αποδοτικούς και να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.»

ρφτ5

Η νέα λειτουργία stop/start του κινητήρα ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 60 km/h. Ανάλογα με παράγοντες όπως η μορφολογία του εδάφουςκαι η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η νέα τεχνολογία I-Roll με λειτουργία stop/start κινητήρα μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ έως και κατά 1% πέρα από τις ήδη επιτευχθείσες εξοικονομήσεις. Συνολικά, οι πολυάριθμες καινοτομίες της Volvo αντιπροσωπεύουν σημαντικές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα και θετικό αντίκτυπο τόσο στις εκπομπές που προέρχονται από τις μεταφορές, καθώς και στο λειτουργικό κόστος των μεταφορέων.

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στα VolvoFH και FHAero με κινητήρα πετρελαίου 13 λίτρων, και οι πελάτες θα μπορούν να την παραγγείλουν από τον Νοέμβριο του 2025.

Η στρατηγική απανθρακοποίησης της VolvoTrucks περιλαμβάνει κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με ανανεώσιμα καύσιμα, καθώς και ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες και ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου.       

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στο ΥΠΑΑΤ το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Αγροτών και Κτηνοτρόφων

Σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη – συντονιστική συνάντηση εκπροσώπων του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, με στόχο τη συζήτηση των λεπτομερειών για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που αποφασίστηκε κατά την ανοιχτή σύσκεψη της ΕΘΕΑΣ την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, στις 12:00, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικών συλλόγων, ομοσπονδιών, παραγωγών και κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα.

Μετά τη διαμαρτυρία, θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και να τονιστεί η ανάγκη για άμεση επίλυση της παύσης πληρωμών, τόσο της τρέχουσας χρονιάς όσο και παλαιότερων ετών.

Οι άξονες της διαμαρτυρίας είναι οι εξής δύο, με όσα συνεπάγονται:

  • οι καθυστερήσεις κάθε μορφής πληρωμών και αποζημιώσεων
  • η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η κτηνοτροφία λόγω ευλογιάς

Με τη δράση αυτή, ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος επιδιώκει να αναδείξει τα δίκαια αιτήματά του και να απαιτήσει ουσιαστικές λύσεις για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.

rere33

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ημαθίας για τη διατήρηση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, δια του Α’ Αντιπροέδρου του κ. Σωτήριου Σκουρτόπουλου, απέστειλε επιστολή προς τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Α.Ε., εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και την αντίθεση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και κοινωνίας της Αλεξάνδρειας Ημαθίας στην ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος της πόλης.

Το Επιμελητήριο τονίζει ότι η παρουσία φυσικού ταχυδρομικού καταστήματος στην Αλεξάνδρεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ισότιμης πρόσβασης πολιτών και επιχειρήσεων σε βασικές υπηρεσίες και δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από ψηφιακά ή απομακρυσμένα κανάλια.


Η λειτουργία του ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας, σημειώνεται, εξυπηρετεί καθημερινά ευρύ φάσμα πολιτών, επαγγελματιών, αγροτών και δημόσιων υπηρεσιών, στηρίζοντας τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας και τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο ζητά την άμεση εξαίρεση του Καταστήματος Αλεξάνδρειας από οποιονδήποτε σχεδιασμό αναστολής λειτουργίας και εκφράζει τη διάθεσή του για συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τα ΕΛΤΑ:

Κυρίες και Κύριοι,

Με την παρούσα, ως Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, μεταφέρω την πάγια και ομόθυμη θέση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας της Αλεξάνδρειας υπέρ της αδιάλειπτης λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος ΕΛΤΑ στην πόλη. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δικτύου και την πρόσφατη παράταση για την περιφέρεια. Ωστόσο, η διατήρηση φυσικού σημείου εξυπηρέτησης στην Αλεξάνδρεια δεν αποτελεί ζήτημα απλής διευκόλυνσης, αλλά προϋπόθεση ισότιμης πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων σε βασικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, όπως ακριβώς επιτάσσει η καθολική υπηρεσία.

Η Αλεξάνδρεια αποτελεί κομβικό αστικό κέντρο του Νομού Ημαθίας με έντονη οικονομική και διοικητική δραστηριότητα, εξυπηρετώντας καθημερινά ευρύ πληθυσμό από τον δήμο και τον πεδινό αγροτικό περίγυρο. Το τοπικό κατάστημα λειτουργεί ως θεσμικός πυλώνας αξιοπιστίας για πολίτες, επαγγελματίες και δημόσιες υπηρεσίες: διαχειρίζεται συστημένες και δικαστικές/διοικητικές κοινοποιήσεις, αντικαταβολές και ταχυμεταφορικές ανάγκες, εξυπηρετεί θυρίδες και διεκπεραιώνει διαδικασίες που απαιτούν ταυτοπροσωπία και άμεση φυσική παρουσία. Η απουσία γκισέ από την πόλη θα επιφέρει δυσανάλογη επιβάρυνση σε ηλικιωμένους, ευάλωτα νοικοκυριά, άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή χαμηλή ψηφιακή εξοικείωση, αλλά και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Για το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αλεξάνδρειας, το κατάστημα ΕΛΤΑ είναι κρίσιμο εργαλείο καθημερινής λειτουργίας. Η εμπρόθεσμη αποστολή εγγράφων και δειγμάτων, η ομαλή διαχείριση επιστροφών και αντικαταβολών, η συνέπεια στις παραδόσεις και η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης πελατών λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου επηρεάζουν άμεσα την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της περιοχής. Σε περιόδους αιχμής, ιδίως για την αγροδιατροφική παραγωγή και τη μεταποίηση, η εγγύτητα και η συνέχεια των υπηρεσιών του καταστήματος αποτελούν παράγοντα που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από εναλλακτικά κανάλια χωρίς απώλειες σε χρόνο και ποιότητα.

Η λειτουργία του ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας υπηρετεί, τελικά, τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Διασφαλίζει ότι το δικαίωμα στην πρόσβαση σε ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν εξαρτάται από αποστάσεις ή ψηφιακές δεξιότητες, αλλά παραμένει πραγματικό και εφαρμόσιμο για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση επανεξέταση της υπαγωγής του καταστήματος στον σχεδιασμό αναστολής και τη ρητή εξαίρεσή του, με διαβεβαίωση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του στην πόλη.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα συμβάλει στη διατήρηση της εύρυθμης εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς και για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστούν από πλευράς σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Α’ Αντιπρόεδρος

Σωτήριος Σκουρτόπουλος

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.