Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στην Π.Ε Ηρακλείου - Σε ποιες περιοχές θα πραγματοποιηθούν
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών
1. θα ξεκινήσει ΤΟΠΙΚΟΣ δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Τρίτη 07-09-2021 στην Τ.Κ. ΣΜΑΡΙΟΥ Δ.Ε. Καστελλίου την Παρασκευή 10-09-2021 στις Τ.Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΚΑΡΟΥΖΑΝΩΝ, ΠΟΛΥΘΕΑΣ Δ.Ε. Καστελλίου την Παρασκευή 10-09-2021 στις Τ.Κ. ΑΜΑΡΙΑΝΟΥ, ΑΣΚΩΝ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΣΑΣ, ΛΙΛΙΑΝΟΥ, ΜΑΘΙΑΣ Δ.Ε. Καστελλίου (τομέας ΑΜΑΡΙΑΝΟΥ)
2. θα ξεκινήσει ΓΕΝΙΚΟΣ δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Παρασκευή 10-09-2021 στην Τ.Κ. ΛΥΤΤΟΥ Δ.Ε. Καστελλίου Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.
Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.
Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Τηλ. Επικοινωνίας ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 2813 407914
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥφΑΑΤ, Μ. Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Έναρξη της 22ης Εμβολιαστικής Εκστρατείας των Κόκκινων Αλεπούδων για το Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας
- Τόλκας: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο κανόνας ενός κράτους που λειτουργεί επιλεκτικά: γρήγορο για τους “δικούς τους”, αργό και άδικο για όλους τους άλλους
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish
- Μπάσκετ: Στους τελικούς του FIBA Europe Cup ο ΠΑΟΚ











