Κοζάνη: Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας από το Πράσινο Ταμείο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας από το Πράσινο Ταμείο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης & τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece 18-20/10/2023, στην Κοζάνη
Το Πράσινο Ταμείο, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. – Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στο «Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2023, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».
Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEIGreece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.
Το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου, 16:30-21:00 και στις 19 και 20 Οκτωβρίου, 09:00-15:30, στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους εταίρους του Έργου.
Επιπροσθέτως, κατά την έναρξη των εργασιών της 19ης Οκτωβρίου, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αξιότιμοι κύριοι: Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Ιωάννης Ανδρουλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου και Παναγιώτης Πλακεντάς, Πρόεδρος της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. & Δήμαρχος Εορδαίας.
Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..
Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν.
Ωστόσο για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHDvm2m0oE26mqZoK6eSNFKm-oIiXfbzneLgpbO99odIbo8Q/viewform
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας www.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
• https://www.facebook.com/CircularGreece/
• https://twitter.com/CircularGreece
• https://www.linkedin.com/company/life-ip-cei-greece-circulargreece/
• https://www.instagram.com/circulargreece/
• https://youtube.com/@circulargreece
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η IMCHEM – MANTIKOS δίπλα στον παραγωγό: Ο Μιχάλης Μαντήκος μιλά στον Χρήστο Βοργιάδη
- «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΟΚ από το UEFA Europa League
- Ευχαριστήριο Δήμου Βέροιας σε φορείς και συλλόγους για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑ» 2026
- Νέα βόμβα για ΟΠΕΚΕΠΕ - Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παρακάμπτει το Άρθρο 86, στόχος 100.000 ΑΦΜ - Δηλώσεις Προέδρου ΠΟΓΕΔΥ στο BN TV
- Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία











