Παράταση του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας έως 31 Μαρτίου από την ΠΚΜ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
“Με βάση το υπ’ αριθ. πρωτ. 2831/08.01.2025 έγγραφο του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ., η ενεργητική επιτήρηση που ακολουθεί την πρόσφατη φθινοπωρινή εκστρατεία του αντιλυσσικού εμβολιασμού της άγριας πανίδας στη χώρα μας λαμβάνει παράταση και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2025, σε όλες τις περιοχές εμβολιασμού.
Οι βασικές λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος εμβολιασμού καθορίζονται στην υπ’ αρ. 90/14812/17.01.2024 (ΑΔΑ: 9Υ834653ΠΓ-ΞΗΞ) Απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται οικονομική ενίσχυση κυνηγών και φυλάκων θήρας, με ποσό ύψους πενήντα ευρώ (50€) για κάθε θανατωμένη αλεπού που προσκομίζεται άμεσα, μετά τη θανάτωσή της, στην τοπική κτηνιατρική αρχή, στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος αντιλυσσικού εμβολιασμού της άγριας πανίδας. Η διαδικασία σχετικά με τις ενισχύσεις-επιχορηγήσεις για τη συλλογή δειγμάτων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εθνικού προγράμματος για τη λύσσα στα ζώα, καθορίζεται στην ετήσια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Έγκριση προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων, ενισχύσεων και λειτουργικών δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας (διερεύνηση, πρόληψη, επιτήρηση, έλεγχος, εκρίζωση, έκτακτες επεμβάσεις), στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυουσών ειδικών κτηνιατρικών διατάξεων»”.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Αμυγδαλιά
- Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κοινοποίηση των πορισμάτων για ζημιές από χαλάζι και βροχόπτωση σε Ημαθία και Πέλλα
- Ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ΠΚΜ, την ΠΕΔ-ΚΜ και τον ΣΕΤΠΕ στο πλαίσιο του 33ου Money Show
- Τσιάρας- ΣΕΒΤ: Εντείνουν τη συνεργασία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων
- Νέες εγγραφές και επανεγγραφές στα φροντιστήρια Πουκαμισάς - Εξασφάλισε την εγγραφή σου (Γυμνάσιο-Λύκειο)