Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020: τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές προκλήσεις»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ) διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020: τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές προκλήσεις» η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδρίων «Ι.Παυλακέλλης» στο Επιμελητήριο Λέσβου.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Αδαμίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη σχετικά με τις νέες προκλήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020, στο πλαίσιο των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020 κ. Νίκο Μανέτα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ έως σήμερα, τις επιδόσεις του με βάση τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του καθώς και τις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. - ΕΤΑΛ Α.Ε. παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των προσκλήσεων του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου, με έμφαση στις δημόσιες παρεμβάσεις καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτικών επενδύσεων που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου.
Τέλος δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να απευθύνει στοχευμένες ερωτήσεις και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι 5 ψηφιακές αλλαγές που δρομολογούνται έως την άνοιξη του 2027
- Στη Φλώρινα το 5ο TrophyΤροφή Meet-Up 2026 με επίκεντρο τη βιοποικιλότητα
- Ισχυρό ενδιαφέρον για τη νέα δράση εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών – 339 αιτήσεις από αλιείς για 20 εκατ. ευρώ
- Τάσος Μπαρτζώκας: Νέα παρέμβαση για τον Κάθετο Άξονα Βέροιας – Νάουσας στον Υφυπουργό Υποδομών Ν.Ταχιάο
- Αίτημα συμπληρωματικών προβλέψεων από την ΕΘΕΑΣ για την αποφυγή αποκλεισμών από τις επενδύσεις αντιχαλαζικής προστασίας










