Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για ζημιές από θεομηνίες και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 3.010.471,31 ευρώ, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.
Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους κάτωθι δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 860.000,00 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».
Δήμος/ ΔΕΥΑ | Νομός | Ποσό |
Ιεράπετρας | Λασιθίου | 300.000,00 € |
Κομοτηνής | Ροδόπης | 100.000,00 € |
Μαλεβιζίου | Ηρακλείου | 200.000,00 € |
Πέλλας | Πέλλας | 220.000,00 € |
Σαμοθράκης | Έβρου | 40.000,00 € |
Ακολούθως, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκαν οι κάτωθι επιχορηγήσεις ύψους 500.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.
Δήμος/ ΔΕΥΑ | Νομός | Ποσό |
Βορείων Τζουμέρκων | Ιωαννίνων | 150.000,00 € |
Νέας Ζίχνης | Σερρών | 350.000,00 € |
Τέλος εγκρίθηκαν έκτακτες επιχορηγήσεις, ύψους 1.650.471,31 ευρώ, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, με σκοπό τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές.
Δήμος | Ποσό |
Βέλου – Βόχας | 946.510,04 € |
Κορινθίων | 155.477,73 € |
Μάνδρας Ειδυλλίας | 64.572,32 € |
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας | 108.102,74 € |
Μεγαρέων | 130.523,71 € |
Ραφήνας – Πικερμίου | 224.542,28 € |
Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βαμβακοκαλλιέργεια: Η ενίσχυση του κλάδου στο "τραπέζι" της συνάντησης ΥΠΑΑΤ με Διεπαγγελματική Βάμβακος
- Το ελληνικό ορυκτό που κάνει "θαύματα" στις καλλιέργειες σας (Βίντεο)
- Σε πτωτική πορεία η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας στο 9μηνο του 2024
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί 255 επιχειρήσεις και δημιουργεί 469 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους μέσω του ΕΣΠΑ
- Υπόμνημα με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου στον Αντιδήμαρχο Αγρ. Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας