Τα σχέδια βελτίωσης στη συνάντηση ΣΕΑΜ με Υπουργό Υπ.Α.Α.Τ κ Μάκη Βορίδη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Μετά από αίτημα του ΣΕΑΜ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της πορείας των Σχεδίων Βελτίωσης μέχρι σήμερα και η ανάδειξη των προβλημάτων και αδυναμιών που εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξή τους. Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και ο κ. Βορίδης επέδειξε ένα μεγάλο αλλά και έμπρακτο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων.
Τα θέματα που τέθηκαν ήταν, η καθυστέρηση στη δυνατότητα υποβολής αιτημάτων πληρωμής από δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης, η στασιμότητα στο θέμα της εκχώρησης της επιδότησης προς προμηθευτές, η δημιουργία μητρώου γεωργικών ελκυστήρων και η συμμετοχή του ΣΕΑΜ στην ομάδα διαβούλευσης για το επόμενο ΠΑΑ.
Ο κ. Βορίδης αντιμετώπισε πολύ θετικά όλα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες του ΣΕΑΜ για ανάπτυξη της εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης στελεχών στην χρήση και τεχνική υποστήριξη των γεωργικών μηχανημάτων.
Τέλος, ο κ. Βορίδης επανέλαβε την πλήρη στήριξη του ΥΠΑΑΤ στο αίτημα του ΣΕΑΜ για τροποποίηση του φορολογικού νόμου και στο σκέλος που αφορά την φορολόγηση εσόδου από αντικατάσταση (πώληση) μεταχειρισμένου γεωργικού μηχανήματος, με αγορά καινούργιου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: 315 επενδυτικά σχέδια ύψους 329,6 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα
- Τάσος Μπαρτζώκας: Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για την 114η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας
- Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, Σταύρου Καφούνη, με την Δόμνα Μιχαηλίδου – Στόχος η πρώτη αυξημένη καταβολή voucher πριν από τα Χριστούγεννα
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής










