Η ακαρπία προκαλεί σημαντική μείωση του εισοδήματος των ακτινιδοπαραγωγών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Έντονη ανησυχία προκαλεί στο σύνολο των παραγωγών ακτινίδιου της Πιερίας και των άλλων περιοχών της χώρας, το ζήτημα της ακαρπίας, όπου σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 50% της παραγωγής.
Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών, οι διακυμάνσεις των θερμοκρασιών φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην περίοδο της ανθοφορίας.
Η Πιερία παράγει το 40% της ελληνικής παραγωγής ακτινιδίων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ertnews.gr , οι παραγωγοί οδηγούνται σε μειωμένη παραγωγή και σημαντική μείωση του εισοδήματος.
Το ακτινίδιο βασίζεται στην ατμοσφαιρική υγρασία στο νερό και το 85% του καρπού είναι νερό. Το μικροκλίμα έχει συμβάλλει στην ανθεκτικότητα και την καλύτερη συντήρηση του προϊόντος, αλλά απαιτεί κάποιες ώρες ψύχους τον χειμώνα και ο φετινός ήταν πολύ ήπιος. Αντιθέτως το κρύο ήρθε καθυστερημένα τον Μάιο, εξηγεί ο γεωπόνος, Γιώργος Γιωργαντάς.
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βότανα για χοληστερίνη και πίεση
- Νεκταρίνια: Διατροφική αξία και οφέλη στην υγεία
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 18 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Ευλογιά προβάτων: Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας
- Χαλκιδική: Νεκρός ανασύρθηκε 56χρονος από τη θάλασσα στα Νέα Πλάγια