Τα προβλήματα των αγροτών έθεσε στον ΥΠΑΑΤ ο Δήμαρχος Σπάρτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στην Αθήνα, συνάντησε ο δήμαρχος της Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος.
Τέθηκαν όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Σπάρτης, λόγω της λειψυδρίας και της μεγάλης, μειωμένης παραγωγής ελιάς και λαδιού.
Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, είπε στον Υπουργό, ότι, ο πρωτογενής τομέας, αποτελεί για την περιοχή, κύριο μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων.
Παράλληλα, αναλύθηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων, όπως τα εγγειοβελτιωτικά, αλλά και τα έργα της αγροτικής οδοποίας, μέσα απ’ τις τρέχουσες, αλλά και τις μελλοντικές προσκλήσεις του Υπουργείου.
Στη συνάντηση, μετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Σπάρτης Παναγιώτης Τρικάκης.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού
- Νεκρός 51χρονος κυνηγός που εκπυρσοκρότησε το όπλο του
- Έφοδος της OLAF στον ΟΠΕΚΕΠΕ για έλεγχο πληρωμών 2014–2025 - Πιθανές καθυστερήσεις στις ενισχύσεις
- Ενωτική Ομοσπονδία ΑΣ Ημαθίας για την ευλογία: Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των κτηνοτρόφων
- Καρκίνος στοματοφάρυγγα. Πώς αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά;