Μέτρα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη για την αντιμετώπιση της διακίνησης παρανόμων κτηνιατρικών φαρμάκων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Το σοβαρότατο πρόβλημα της διακίνησης παράνομων κτηνιατρικών φαρμάκων συζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Εισαγωγέων και Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων (ΣΑΕΠΚΦ), σε συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10/2019).
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι, να αυστηροποιηθεί το κυρωτικό πλαίσιο αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο της δημοσιοποίησης των στοιχείων των παραβατών λόγω της σοβαρότητας της παράνομης χρήσης κτηνιατρικών φαρμάκων τα οποία, εκτός από την ακαταλληλότητά τους και την επικινδυνότητα για την υγεία των ζώων, ενέχουν και προβλήματα για τη δημόσια υγεία καθώς τα υπολείμματά τους περνούν και στην τροφική αλυσίδα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Προστασία καλλιεργειών και φυτών στην Καστοριά από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας
- Λήστευαν κι έκλεβαν προσποιούμενοι τους πωλητές αγροτικών προϊόντων
- Έκτακτη μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της Κοινότητας Βέροιας
- Νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων οργανισμών – η Ελλάδα με τα συμφέροντα πολυεθνικών;
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας