24kontelis.gif
Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Βαμβάκι: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον γεωργικό τομέα»

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. , ως Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με

Θέμα: «Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον γεωργικό τομέα».

Ομιλητές της εκδήλωσης :

ΜΠΙΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,

Καθηγητής Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Περιβαλλοντικό αποτύπωμα της καλλιέργειας βάμβακος»


ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΝΤΑΡΑΟΥΣΕ,

τ. Προϊστάμενος Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος: «Διαχείριση καλλιέργειας βάμβακος και ποιότητα παραγόμενου προϊόντος»


ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,

Γεωπόνος MSc, ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.: «Συμβουλευτικές υπηρεσίες στο γεωργικό τομέα – Οφέλη για τον παραγωγό»

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2316004580

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Πλατύ Ημαθίας, παλαιό Δημαρχείο (Αίθουσα θεάτρου)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 23/4/2024

ΩΡΑ: 19:30μ.μ.

ntanta1

Γιώργος Στρατάκος(ΓΓ ΥΠΑΑΤ): Περισσότερα από 600 εκατ. μέσω Leader για επενδύσεις σε θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό

Γιώργος Στρατάκος(ΓΓ ΥΠΑΑΤ): Περισσότερα από 600 εκατ. μέσω Leader για επενδύσεις σε θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό

Η αξιοποίηση των θησαυρών της κρητικής γης κυρίαρχο μέρος της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Παρέμβαση στην Ημερίδα «Ελληνικός τουρισμός- Μια εθνική υπόθεση- Προορισμός Κρήτη»

Περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο για επενδύσεις, μέσω Leader, σε θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από το ΠΑΑ, τόνισε ο ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος στην ημερίδα «Ελληνικός τουρισμός- Μια εθνική υπόθεση- Προορισμός Κρήτη», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αξιοποίηση των θησαυρών της κρητικής γης μπορούν να αποτελέσουν κυρίαρχο μέρος της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Σε παρεμβάσεις του στην Ενότητα «Τα φημισμένα κρητικά προϊόντα  και ο Θεματικός Τουρισμός – Προτάσεις και πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ επισήμανε ότι «η προώθηση των διαφόρων μορφών θεματικού τουρισμού και των διακλαδικών συνεργασιών με τους λοιπούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο αποτελούν από τις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης της υπαίθρου, της εδαφικής συνοχής των περιφερειών και εν γένει της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής των αγροτικών, περιαστικών και αστικών περιοχών της χώρας μας».

Ειδικά για τον τουρισμό υπαίθρου σε όλες τις εκφάνσεις του (αγροτουρισμός, οινοτουρισμός, οικοτουρισμός - πράσινος τουρισμός, περιηγητικές διαδρομές - πεζοπορία - ορειβασία, γεωτουρισμός και αλιευτικός τουρισμός) είπε ότι αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της πολυδραστηριότητας και της πολυαπασχόλησης, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και δραστηριότητες για τον τοπικό πληθυσμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Τα προγράμματα leader «συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, της παράδοσης και των ποιοτικών γεωργικών προϊόντων των αγροτικών περιοχών, καθώς και στην σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού με τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον», είπε ο Γιώργος Στρατάκος, ενώ σημείωσε ότι θα μπορούσαν μέσα από την θεσμοθέτηση του πλαισίου για τις θεματικές μορφές τουρισμού να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες που ήδη προσφέρουν για την ενθάρρυνση:

Ø  Της ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών – περιβαλλοντικών φορέων της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, πρακτικών, διεργασιών και τεχνολογιών που θα συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη.

Ø  Της δικτύωσης και διασύνδεσης σε τοπικό επίπεδο για τη δημιουργία συμφώνων ποιότητας και ολιστικών συνεργειών, εν ήδη τοπικού κοινωνικού συμβολαίου, του πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες, το πολιτισμό και την αγροτική παράδοση κάθε περιοχής, ώστε να εξασφαλιστεί η συνολική βελτίωση των εισοδημάτων αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Αναφερόμενος ειδικά στην Κρήτη ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ τόνισε ότι «η συνέργεια του Αγροτικού τομέα με τον Τουρισμό μπορεί να αποτελέσει για το νησί ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα. Μορφές Αγροτουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, ο αλιευτικός τουρισμός, ο τουρισμός στις υδατοκαλλιέργειες, ο διατροφικός-γαστρονομικός τουρισμός,  τα επισκέψιμα τυροκομεία-ελαιοτριβεία-ζυθοποιεία, είναι βέβαιο ότι μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης». Ανέφερε δε ότι από τα 117 προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Ελλάδας στην Κρήτη παράγονται τα 21.

Τέλος, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε: «Για μας στο ΥΠΑΑΤ αποτελεί βασική προτεραιότητα, αυτονόητη υποχρέωση θα έλεγα, η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή αυτών των θησαυρών της κρητικής γης, που αναπόσπαστα συνδεδεμένοι με τον τόπο της παραγωγής τους, μπορούν να αποτελέσουν κυρίαρχο μέρος της αγροτουριστικής ανάπτυξης».

Στη συγκεκριμένη ενότητα συμμετείχαν, επίσης, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα, ο οινοποιός και πρόεδρος του Wines of Crete Νίκος Μηλιαράκης και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του European Institute Innovation and Technology Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η διευθύντρια του «Θέμα Κρήτης 103,1» Μαρία Σπυριδάκη.

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Το δήλωσε ξεκάθαρα σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και θεσμικών φορέων της Κρήτης στο περιθώριο του 3ου Κρητικού Forumπου πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Helexpo στην Αθήνα,  δίνοντας περιθώριο στον κάθε φορέα για να εκδηλώσει τις προθέσεις του για συμμετοχή ή όχι στην Διεπαγγελματική, έως τις 10 Μαΐου .

Όπως τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και να δημιουργηθεί Διεπαγγελματική σε ένα προϊόν που είναι μοναδικό σε ποιότητα και χαρακτηρίζει την Κρήτη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγών ήταν σαφής: «Δεν με ενδιαφέρουν οι παλαιότερες εντάσεις και διαφορές. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προωθήσουμε και να προστατεύσουμε ένα μοναδικό προϊόν, όπως η κρητική γραβιέρα, αλλά και το γάλα από το οποίο παράγεται». Τους κάλεσε επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ τους με στόχο την καλύτερη προώθηση του προϊόντος που παράγουν

Πρόθεση του υπουργού είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν προστεθεί ακόμα οκτώ Διεπαγγελματικές στις υπάρχουσες οκτώ και μια εξ αυτών, όπως είπε, να είναι η Διεπαγγελματική Οργάνωση Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ.

Ο ΥπΑΑΤ απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραγωγού είπε ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχισθούν. «Θα γίνουν χειρουργικές παρεμβάσεις και οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί στα προϊόντα ΠΟΠ»

Στη σύσκεψη μετείχαν:

-Σταύρος Τζεδάκης, αντιπεριφερειάρχης αγροτικού Κρήτης

- Γιάννης Φασουλάς, Πρόεδρος ΕΔΟΤΟΚΚ

- Γιάννης Βερυκάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων

- Γιάννης Μανουσάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου

- Γρύλλος Παπαδάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου

- Γιάννης Γλετζάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

 -Σπύρος Μπαλαντίνος, Πρόεδρος Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης (με τηλεδιάσκεψη)

-Ειρήνη Χουδετσανάκη, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

- Μύρων Χιλετζάκης, Πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ

-Ιδομενέας Μαρκάκης, Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ

-Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

-Μάνος Δασκαλάκης, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών

-Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

-Νίκος Ηλιάκης Εκπρόσωπος Πρόεδρου Επιμελητηρίου Χανίων

-Γιώργος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

- Πατεράκης Εμμανουήλ, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Παρουσία Γ.Γ. Γιώργου Στρατάκου στην 4η Σύνοδο Φόρουμ Κυκλικών Πόλεων στο Ηράκλειο Κρήτης

«Η κυκλική οικονομία η απάντηση στην κλιματική κρίση»

 

«Η ενσωμάτωση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στην αγροτική παραγωγή είναι η απάντησή μας στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος, στην διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο για την κυκλική οικονομία, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Στρατάκος, αφού συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, για το έργο που έχει υλοποιήσει, ως τώρα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για την κυκλική οικονομία, επεσήμανε ότι η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί αναμφίβολα αποτελεί  μια δύσκολη εξίσωση η επίλυση της οποίας απαιτεί συνένωση δυνάμεων. 

«Το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Στρατάκος, «είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο και με την αγροτική ανάπτυξη και αποτελεί ευκαιρία και ανάγκη για τον πρωτογενή τομέα της Χώρας μας. Αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας, που σε διεθνές επίπεδο  προκύπτουν σημαντικά ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, την επάρκεια και την ασφάλεια των τροφίμων και την αειφορία».

Οι ασκούμενες πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως αυτές εκφράζονται από τον Υπουργό  Λευτέρη Αυγενάκη ,«είναι σταθερά προσανατολισμένες στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης της Κυκλικής Οικονομίας στην αγροτική ανάπτυξη. Και ειδικότερα στην εφαρμογή δράσεων που δίνουν ώθηση στην αγροτική παραγωγή και στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων. Δημιουργώντας έτσι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας, αποδοτικότερους και φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους παραγωγής και κατανάλωσης».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στρατάκος, «η ενθάρρυνση της χρήσης δευτερογενών υλικών και αποβλήτων, ως παραγωγικών και χρήσιμων πόρων, αποτελεί στοιχείο του νέου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης.

Στόχος μας, σε συνεργασία βεβαίως με το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι η επιτάχυνση δράσεων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης προϊόντων και υλικών του πρωτογενούς τομέα», κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειου Αλέξης Καλοκαιρινός,  αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία των εργασιών του Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας, προχώρησε στις εξής δηλώσεις :

«Είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και αυτές αφορούν και την κλιματική κρίση. Και αυτό μας δημιουργεί και πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Οι σχεδιασμοί μας πρέπει να είναι πάρα πολύ ξεκάθαροι και αρκετά μακροπρόθεσμοι. Αυτό που επίσης χρειαζόμαστε είναι να έχουμε έγκαιρα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι συνεκτικοί.

Το συνολικό ζήτημα της κυκλικής οικονομίας της διαχείρισης των αποβλήτων είναι θα έλεγα στην κορυφή της ατζέντας του Δήμου Ηρακλείου και θεωρώ ότι η Κρήτη με την πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται σε μια πρωτοπορία.

 Αυτή η πρωτοπορία θα μπορούσε να αποκτήσει και χαρακτηριστικά πέρα από τη χώρα μας; Νομίζω ναι και πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι και στο σχέδιο της κυκλικής πόλης ,το οποίο είναι μια μεγάλη επιδίωξη για το Ηράκλειο.

Το Ηράκλειο να είναι μία από τις κυκλικές πόλεις της Ευρώπης, με στοιχεία πρωτοποριακού σχεδιασμού. Και αυτό που καταλήγει; Καταλήγει στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Αυτό είναι η επιδίωξη μας και αυτός είναι ο σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Είμαστε σίγουροι ότι με τις οδηγίες και τη συμβολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη, το Ηράκλειο θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας κυκλικής πόλης»

Από την πλευρά της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο κυκλικό μοντέλο παραγωγής ειδικά στις μεγάλες πόλεις, με την αξιοποίηση των σύγχρονων εγκαταστάσεων που λειτουργούν ή βρίσκονται σε φάση κατασκευής και σημείωσε πως «το μήνυμα είναι πλέον καθαρό: όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Η ανάκτηση και η ανακύκλωση των υλικών αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για να ανθίσει η κυκλική οικονομία».

Η Σύνοδος «Forum Κυκλικών Πόλεων», αφορά στη διαχείριση αποβλήτων ως πόρων, ώστε να διατηρούνται στην οικονομία για να επαναχρησιμοποιούνται και στηρίζεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας, που έχουν υπογράψει αρμόδιες Γενικές Γραμματείες εμπλεκόμενων Υπουργείων, σε μια κοινή πρωτοβουλία, με σκοπό τη συμβολή τους στην προσπάθεια να επιταχυνθεί η μετάβαση στην κυκλική οικονομία, σ’ ένα μοντέλο με μηδενικά απόβλητα.

Χαιρετίζοντας τη Σύνοδο εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση συνέργεια με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και πρότεινε «οι Περιφέρειες με σημαντική αγροτική παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όπως η Κρήτη, να ενθαρρύνουν τη στροφή στην κυκλικότητα με στόχο τη μείωση των αποβλήτων της γεωργίας».

Όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, «το νερό, η ενέργεια και τα απόβλητα είναι βασικές συνιστώσες της κυκλικής οικονομίας» και στο πλαίσιο αυτό εξήγησε πως προωθείται η συνεργατική διαχείριση αυτών των τριών συμπληρωματικών πόρων στο πλαίσιο δημιουργίας τοπικών κυκλικών οικονομιών».

 Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κρήτη, σημείωσε πως «πέρα από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα Απορρίμματα (ΠΕΣΔΑ), έχουμε εκπονήσει με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριου Λευτέρη Αυγενάκη master plan για την διαχείριση των υδάτων, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, όσο και σε επίπεδο μεγάλων δήμων. Θα ήταν λοιπόν εξαιρετικά χρήσιμο να ξεκινήσουμε με τη χρηματοδότηση ολιστικών στρατηγικών κυκλικότητας για μεγάλες πόλεις των Περιφερειών που διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση.

 Ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουμε την ανακύκλωση υλικών και διεκδικούμε επαρκείς πόρους για να πραγματοποιήσουμε τα επόμενα βήματα στην πορεία δίκαιης μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο παραγωγής», επεσήμανε τέλος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από την 4η Σύνοδο «Forum Κυκλικών πόλεων» που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.