ΥπΑΑΤ για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
«H δημιουργία ενός νέου βιώσιμου μοντέλου παραγωγής που προστατεύει τα τοπικά οικοσυστήματα και διασφαλίζει την τροφική επάρκεια, είναι ο διπλός στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», επισημαίνει ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας.
«Εργαζόμαστε σκληρά», πρόσθεσε, «για μια αγροτική παραγωγή που θα εξασφαλίζει την επιβίωση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές».
«Στηρίζουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς μας! Χτίζουμε την ελληνική αγροτική οικονομία του αύριο», τόνισε ο ΥπΑΑΤ.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός «Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, είναι ημέρα αφύπνισης για την προστασία της πλούσιας ζωής του πλανήτη μας. Η βιοποικιλότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό για την υγεία του περιβάλλοντος. Κάθε είδος της χλωρίδας και της πανίδας, όσο μικρό και αν είναι έχει τον δικό του πολύτιμο ρόλο στην αλυσίδα της ζωής.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απειλή του αύριο. Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της βρίσκονται προ των πυλών, ήδη σημαντικό ποσοστό των ειδών ζώων και φυτών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ
- ΕΛΓΑ: Υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης για απώλεια φυτικού κεφαλαίου από θεομηνία DANIEL - ELIAS
- Πρώτη εκπαιδευτική δράση του έργου REGILIENCE για την κλιματική ανθεκτικότητα στην Κεντρική Μακεδονία
- Καταστροφικές ζημιές σε δενρώδεις και αροτραίες καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές της Ισπανίας