Γεωργαντάς: Ανακοίνωση νέας δέσμης ενισχύσεων de minimis, σε καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Συνεδρίασε σήμερα, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.
Προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.
Συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- BARRACUDA 2.0 ELECTRIC: Η Ηλεκτρική Λύση για Καθαρές Παραλίες
- Πληρωμές άνω των 500 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Ιουνίου – Αναμένονται καταβολές από ΑΑΔΕ και ΕΛΓΑ, ανοίγει και το ΟΣΔΕ 2026
- Γρεβενά: Επιδρομή ακρίδων σε καλλιέργειες
- Η ΑΑΔΕ αναβαθμίζει τη φυσική εξυπηρέτηση με το νέο δίκτυο «myPoint»
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 22 έως 26 Ιουνίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ










