Χίος: Γεωπόνος έστησε επιχείρηση στην οποία παράγει και τυποποιεί αρωματικά φυτά και βότανα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κήπος - Βότανα
Η γεωπόνος Αργυρώ Κουτσουράδη έστησε τη δική της επιχείρηση, στην οποία παράγει και τυποποιεί αρωματικά φυτά και βότανα στη Χίο.
«Η επιλογή έγινε μέσα από τη σχολή μου με αφορμή ένα μάθημα, αυτό των αρωματικών φυτών. Έτσι, επιστρέφοντας στον τόπο μου γιατί ήθελα να επιστρέψω στο χωριό μου συζήτησα με τους γονείς μου, οι οποίοι δεν είχαν σχέση με τον πρωτογενή τομέα και αποφασίσαμε να βάλουμε τα πρώτα οκτώ στρέμματα με έξι διαφορετικά είδη αρωματικών φυτών και βοτάνων. Τα επιλέξαμε με βάση το ποια ήταν πιο εμπορικά και ποια μπορούσαν να καλλιεργηθούν στο νησί. Αυτή τη στιγμή εξάγουμε στην Αμερική, σε επτά χώρες στην Ευρώπη και σε 25 πόλεις στην Ελλάδα», τόνισε η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ” για την ιδιαίτερη αυτή επαγγελματική της δραστηριότητα.
Πηγή πληροφορίων και βίντεο :ertnews.gr
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η HONDA δημοσιεύει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 2025 παρουσιάζοντας τις Περιβαλλοντικές , Κοινωνικές και Εταιρικές της δράσεις υπευθυνότητας
- Διαγενεακή δράση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Η καθημερινότητα των ηλικιωμένων μέσα από παραμύθια
- Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
- Τσιάρας: Όποιος αρνείται τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, αρνείται τη διαφάνεια και τους ελέγχους
- Σήμερα ο ΕΛΓΑ καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 121 εκ. ευρώ











