Ο Υπουργός Επικρατείας για το πότε θα ανοίξουν λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το άνοιγμα της αγοράς. "Είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση και δεν εξαρτάται μόνο από το επιδημιολογικό φορτίο, εξαρτάται από την πίεση στο ΕΣΥ, από τον εμβολιασμό. Ευτυχώς στο κομμάτι του εμβολιασμού η χώρα πηγαίνει άριστα. Υπάρχει μια πρόβλεψη για τον Απρίλιο για πολλαπλασιασμό των δόσεων και των προμηθειών. Είμαστε αρκετά μακριά αν είναι κατάλληλος ο χρόνος για το άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς. Αυτά κρίνονται σε επίκαιρη συγκυρία. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία - πρώτα Γυμνάσια και Λύκεια και στη συνέχεια τα δημοτικά - να ανοίξουν με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας έως το τέλος του μήνα αυτού. Αν θα είναι 16 ή 22 Μαρτίου θα το δούμε εν καιρώ, με την εισήγηση των επιδημιολόγων μας, είναι όμως καθαρή δική μας πρόθεση να ανοίξουμε. Επιπλέον, εντός του Απριλίου αν τα πράγματα πάνε με την καλή φυσιολογική φορά, σταδιακώς θα σκεφτόμαστε και τα υπόλοιπα κεφάλαια της αγοράς, τα οποία παραμένουν κλειστά όπως είναι η εστίαση και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Επαναλαμβάνω, δική μας πρόθεση είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, να ανοίξουμε τα σχολεία, Απρίλιο να πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Έχουμε την πεποίθηση ότι τον Μάιο θα είμαστε σε πολύ βελτιωμένη κατάσταση" περιέγραψε.
"Έχει υπερενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις υγειονομικών, από 550 ΜΕΘ φτάνουμε τις 1.400, είμαστε κοντά σε έναν τριπλασιασμό. Δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση που να χρειάστηκε κάποιος ΜΕΘ και να μην βρέθηκε. Αυτό που ισχύει είναι ότι υπάρχει μια λογική ότι θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Η αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να επενδύει στην πραγματικότητα πάνω στην κατάργηση των μέτρων" σχολίασε.
Πηγή:enikos.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη In Motion for Safety: Ολοκληρώθηκε το Δεύτερο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης
- Κώστας Τσιάρας: Υλοποιούμε μια στρατηγική ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ