«Στολίστηκαν» με εκατοντάδες κορδέλες οι επιτάφιοι της Παναγίας στην Κέρκυρα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Με εκατοντάδες άσπρες, μπλε, κόκκινες και ροζ κορδέλες στολίστηκαν και φέτος οι επιτάφιοι της Παναγιάς στην Κέρκυρα.
Το έθιμο των κορδελοφορούμενων επιταφίων στο νησί χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η προετοιμασία του στολισμού του επιταφίου ξεκινά πολλές ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο. Γυναίκες, αλλά και άνδρες των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού «δένουν», κάθε χρόνο, για πολλά μερόνυχτα, τις κορδέλες στους επιταφίους της Παναγίας ώστε να είναι έτοιμοι για τις λιτανείες που θα διεξαχθούν την παραμονή της γιορτής, αλλά και ανήμερα της γιορτής για προσκύνημα.
Οι κορδέλες που συμβολίζουν την Τίμια Ζώνη που έδωσε η Παναγία στους Αποστόλους, θα μείνουν περίπου μία εβδομάδα πάνω στον Επιτάφιο της Παναγίας και θα μοιραστούν, μετά το πέρας των εννέα ημέρων σε όλους τους πιστούς, στον Μέγα Εσπερινό που θα διαβαστεί στις εκκλησιές. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση οι ευλογημένες κορδέλες της Παναγιάς φυλάσσονται στα εικονοστάσια των πιστών για να φέρουν ευημερία και υγεία στην οικογένεια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
- Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Εργάτες γης και βιοπαλαιστές αγρότες στον ίδιο αγώνα για αξιοπρεπή ζωή
- Στη φυλακή ο μεσάζων για το «κανόνι» στον συνεταιρισμό της Μέσης Ημαθίας - Αθώοι άλλοι 8 κατηγορούμενοι
- Τάσος Μπαρτζώκας: 14 νέες θέσεις ιατρών για Βέροια και Νάουσα - Συνεχίζουμε σταθερά, με στόχο ένα ισχυρότερο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους
- Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Ημαθίας για μεροκάματα και παραγωγή - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Διαβατό











