ΓΣΕΕ: Eπικίνδυνη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης βάζει επάνω στα κλαρκ ανειδίκευτο προσωπικό
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα έχουν λάβει στη χώρα μας μορφή χιονοστιβάδας, το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση με την οποία βάζει τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη. Συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται σήμερα στη βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων, θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο καθένας. Δε θα χρειάζεται δηλαδή άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σε μία ειδικότητα με πολλά εργατικά δυστυχήματα το αρμόδιο Υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό.
Πώς είναι δυνατόν ένας ανειδίκευτος εργάτης να χειρίζεται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία; Με τι σκεπτικό λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις αγνοώντας τη μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος;
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σ’αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα, γιατί σίγουρα μετά θα μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα αλλά θα είναι πολύ αργά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΠΚΜ: απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Βόλβη, στον Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη
- Δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “MINΕV”
- Επιστολή της ΠΟΓΕΔΥ στον Πρωθυπουργό για τον διορισμό Γενικού Γραμματέα - Ζήτημα νομιμότητας και πολιτικής ευθύνης
- Τέλος ο Αλμέιδα από τη Σεβίλλη
- Συνάντηση Κώστα Τσιάρα με κτηνοτρόφους και τυροκόμους στη Λέσβο











