Φρόσω Καρασαρλίδου: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Με αφορμή το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του νερού, θέλοντας να μετατρέψει και το νερό σε εμπόρευμα, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΔΕΥΑ Βέροιας και στον ΤΟΕΒ Νάουσας.
Στη ΔΕΥΑ Βέροιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Στέργιο Διαμάντη, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ηλία Τσακτάνη και την αντιπρόεδρο του Σωματείου, Κατερίνα Τσιαπάρα. Ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την διαφωνία τους στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, που εκτοξεύει το κόστος της παροχής και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας.
Στον ΤΟΕΒ Νάουσας συνάντησε τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον διευθυντή Θωμά Μπλιάτκα. Παρ’ ότι το νερό της άρδευσης εξαιρέθηκε από υπαγωγή στην ρυθμιστική αρχή, τόσο ο πρόεδρος όσο κι ο διευθυντής εξέφρασαν την διαφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας άρδευσης.
Η κυρία Καρασαρλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να εξασφαλίσει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό για όλους, πρότεινε την ένταξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΝΔ καταψήφισε.
Τώρα, γίνεται μια μεγάλη και αμφίβολης συνταγματικότητας προσπάθεια προς την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, κατά παράκαμψη, για μία ακόμα φορά, των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το νερό είναι δικαίωμα. Καλούμε την κοινωνία να εναντιωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης. Η διαχείριση του νερού πρέπει να γίνεται υπό όρους δημόσιου αγαθού, δηλαδή με ασφάλεια, καθολικότητα, υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή. Με σοβαρές υποδομές και ψηφιοποίησή τους, με πάγια και γενναία υποστήριξη στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των ΔΕΥΑ προς τους πολίτες. Κάθε άλλη σκέψη και ενέργεια είναι εθνικά επιζήμια, κοινωνικά ανάλγητη και επικίνδυνη».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εν αναμονή επιδοτήσεων - Επιστολή Κοβέσι στην Κομισιόν, εκφράζει ανησυχίες για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα
- Παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI στη Θεσσαλονίκη
- Ηλεκτρονικό σύστημα ποτίσματος: Οι αγρότες των Τρικάλων θα χρεώνονται μέσω κάρτας - Ποια τα περιβαλλοντικά οφέλη
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: We Hike – We Connect – We Protect 2026 - Wellness των εργαζομένων προστασία του Περιβάλλοντος
- ΑΚΚΕΛ: Οι διώξεις των αγροτών είναι ντροπή για μια χώρα που τρώει από τα χέρια τους













