Ηλεία: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν πρόβατα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Eπιτυχημένη επιχείρηση ολοκλήρωσε προχθές το πρωί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων για τη διάσωση τριών προβάτων σε δύσβατη περιοχή στην Τοπική Κοινότητα Γραίκα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Δύο οχήματα με τέσσερις άνδρες και επικεφαλής τον Υποπυραγό Κωνσταντίνο Δρακόπουλο ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί από γυναίκα κτηνοτρόφο, έσπευσαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν με επίπονη και πολύωρη προσπάθεια, λόγω της πυκνής βλάστησης, να ανοίξουν μονοπάτι και να απεγκλωβίσουν τα πρόβατα, δύο εκ των οποίων κυοφορούσαν.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και η ΕΜΑΚ να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη συνδρομή, η οποία εντέλει δεν χρειάστηκε. Μετά την ολοκλήρωση της πυροσβεστικής επιχείρησης η κτηνοτρόφος και κάτοχος των τριών προβάτων ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την άμεση ανταπόκρισή τους και την επιτυχημένη επέμβασή τους.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ελληνική κουλτούρα του specialty coffee φτάνει στην Ινδία με το πρώτο κατάστημα Coffee Island
- Έως τις 14 Φεβρουαρίου σε διαβούλευση το σχέδιο για τις Γεωργικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
- Να αποσυρθεί η ρύθμιση του ΥΠΑΑΤ για τις Διεπαγγελματικές οργανώσεις
- Αποφασίζουν για νέα μορφή κινητοποιήσεων οι αγρότες του ΑΣ Ημαθίας
- Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση “Zootechnia 2025”