Τάσος Μπαρτζώκας προς Άδωνι Γεωργιάδη: Απαράδεκτη καθυστέρηση στην ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, με Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία εξακολουθεί να στερείται επαρκούς προνοσοκομειακής φροντίδας.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας τονίζει σε έντονο ύφος, ότι η ανάγκη για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ έχει γίνει ακόμη πιο επιτακτική, ιδίως μετά το πρόσφατο περιστατικό τραυματισμού μαθητή στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου η καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου από τη Βέροια ανέδειξε, για ακόμη μία φορά, τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής.
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Βουλευτή και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας, η περιοχή εξακολουθεί να μην διαθέτει δικό της Τομέα ΕΚΑΒ, ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών περιορίζεται σε μόλις μία βάρδια. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Οκτωβρίου 2024, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Αγαπηδάκη, είχε δεσμευτεί δημόσια πως «έχει ληφθεί απόφαση για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια και ότι ο σταθμός επρόκειτο να λειτουργήσει το αργότερο στις αρχές του 2025».
Ωστόσο, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει πως, βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα του 2025 και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία του έργου, ούτε σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας και δυσαρέσκειας στους πολίτες, που δικαίως απαιτούν άμεση λύση.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας υπογραμμίζει: «Σε υπερεπείγοντα περιστατικά, τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα. Ο ασθενής πρέπει να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα και πρώτες βοήθειες, καθώς κάθε λεπτό που περνά μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή ή την υγεία του».
Τέλος, ο Βουλευτής Ημαθίας ζητά σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας για τους λόγους της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, το ακριβές χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Τομέα και ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η 24ωρη κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο έως ότου ολοκληρωθεί η ίδρυσή του.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινά το πρόγραμμα ενίσχυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών – Στα 600 εκ. με υπερδέσμευση και ιδιωτική συμμετοχή ο συνολικός Προϋπολογισμός
- Σε πανστρατιά για τη λειψυδρία κάλεσε πολίτες και φορείς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου
- Παράδοση New Holland T4.90F & TERRA DIAS PRO 2000 στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής | Δες τα χαρακτηριστικά τους!
- Θλιβερή η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας που τερματίζει στην… Έδεσσα!
- Δες πώς να ενισχύσεις το ριζικό Σύστημα και να αξιοποιήσεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους!