ΟΣΕΘ: Στον αέρα ο διαγωνισμός για το Συγκοινωνιακό Έργο του 2026
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ο ΟΣΕΘ άναψε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή νέου συγκοινωνιακού έργου της ΠΕ Θεσσαλονίκης μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε για την εύρεση αναδόχου που θα αναλάβει με 220 λεωφορείατις περιαστικές συγκοινωνίες για δέκα μήνες από 01.03.2026 έως 31.12.2026 με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον μηνών.
Ο προϋπολογισμός του έργου για το δεκάμηνο ανέρχεται στο ποσό των 36.350.000 €, πλέον ΦΠΑ, για περίπου 18 εκ. οχηματοχιλιόμετρα, με σαφείς προϋποθέσεις, όρους εκτέλεσης και νέα αμαξοστάσια αλλά και -το σπουδαιότερο- δεσμεύσεις χρήσης καθαρών (ηλεκτρικών) οχημάτων στο 40% του στόλου κατ' ελάχιστον.
«Υπό την εποπτεία του ΟΣΕΘ και την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζεται η αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων στην περιαστική ζώνη Θεσσαλονίκης ώστε οι πολίτες να έχουν αναβαθμισμένη και ποιοτική εξυπηρέτηση που θα διασφαλίζει άνετη και ασφαλή μετακίνηση. Προχωράμε ως ΟΣΕΘ για την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου Θεσσαλονίκης το οποίο βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, με πυκνότερα δρομολόγια, νέο καθαρό στόλο και κάλυψη αναγκών σε ακόμη περισσότερες περιοχές της ΠΕ Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σύσκεψη από την Περιφέρεια Κρήτης για την «Ευλογιά του Προβάτου». Ενίσχυση μέτρων προστασίας και αίτημα για εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου
- Φορολόγηση κρασιών: Επίθεση του ΠΟΥ για την φορολογία των αλκοολούχων ποτών
- Πέντε αστέρια ξανά για τη Volvo Trucks στην αξιολόγηση ασφάλειας της Euro NCAP για το Volvo FH
- Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές - Ποιους αφορούν και τα ποσά
- Τρία έργα για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας χρηματοδοτεί η ΠΚΜ











