Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας : Κατηγορηματικό ΟΧΙ στην μείωση του επιδόματος ανεργίας στους δύο μήνες!
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ αναφέρει αναλυτικά:
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!
Η επιβίωσή μας δεν είναι "προσωπική άποψη" κανενός κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη, ο οποίος «οραματίζεται» τη μείωση του επιδόματος ανεργίας στους δύο μήνες και κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, δεν είναι μια απλή «προσωπική άποψη». Είναι ο λαγός των πιο σκληρών αντεργατικών σχεδίων που ετοιμάζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργείων.
Με περίσσιο θράσος, η κυβέρνηση επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους ίδιους τους ανέργους για την κατάστασή τους. Το επιχείρημα ότι «όποιος θέλει, βρίσκει δουλειά» αποτελεί βαθιά προσβολή για τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν στην ανασφάλεια, για τους νέους που υποχρεώνονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας, και για τους χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους στις κονσερβοποιίες, στον τουρισμό και τον επισιτισμό που αφήνονται στην τύχη τους κάθε χειμώνα.
Το επίδομα ανεργίας δεν είναι «χάρη» ούτε «ελεημοσύνη» του κράτους. Είναι χρήματα που έχουν πληρώσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τις κρατήσεις και τον ιδρώτα τους. Η πρόταση να κοπούν αυτά τα χρήματα από τους ανέργους για να χαριστούν στις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω της «μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών» αποτελεί μια ξεκάθαρη, ωμή ληστεία του εργατικού εισοδήματος.
Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ανεργία σε μέσο εκβιασμού, ώστε οι εργαζόμενοι να δέχονται οποιαδήποτε κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη θέση εργασίας από τον φόβο της απόλυτης εξαθλίωσης.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Καμία σκέψη για μείωση της διάρκειας ή του ποσού του επιδόματος ανεργίας.
- Διεύρυνση των δικαιούχων και αύξηση του επιδόματος στο ύψος των πραγματικών αναγκών.
- Πλήρη προστασία των εποχιακών εργαζομένων.
- Θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς.
Αν νομίζουν ότι με θεωρίες για «τεμπέληδες ανέργους» θα μας αναγκάσουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα ταμεία του κράτους γεμίζουν από τον δικό μας ιδρώτα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ζωές μας το επόμενο δώρο στην εργοδοσία. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε εκεί που αρχίζει η επιβίωσή μας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα - Δείτε ποιους αφορούν
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα










