Στην εκδήλωση του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για την Ψυχική Υγεία, η Φρόσω Καρασαρλίδου “Ακατανόητος ο αποκλεισμός από το κοινωνικό μέρισμα, των ψυχικά ασθενών άνω των 24 ετών, δήλωσε η βουλευτής”
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
ην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΦΨΥ) Ημαθίας, χαιρέτησε και παρακολούθησε η βουλευτής Ημαθίας κα Φρόσω Καρασαρλίδου, το πρωί της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου στο καφέ "foyer" του ΚοιΣΠΕ "Δεσμός", στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.
Στον χαιρετισμό της, η κα Καρασαρλίδου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Γιώργο Σαλιάγκα και τα μέλη του Συλλόγου για την πρόσκληση στην εκδήλωση που αφορούσε την ψυχική Υγεία και αναφέρθηκε στην ευθύνη όλων και της κοινωνίας, απέναντι στους ψυχικά ασθενείς. Πρωτίστως όμως, τόνισε την ευθύνη της Πολιτείας η οποία πρέπει να επενδύσει στον τομέα της ψυχικής υγείας, για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνοχή, σε ένα κράτος δικαίου.
Η κα Καρασαρλίδου, εξέφρασε την απογοήτευσή της από την ακατανόητη, πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον αποκλεισμό από το κοινωνικό μέρισμα, των ψυχικά ασθενών ανθρώπων, που είναι άνω των 24 ετών, ωσάν να είναι παροδική αυτή η ασθένεια. Ακατανόητη χαρακτήρισε επίσης, την διαφαινόμενη μείωση των προνοιακών επιδομάτων από τον προϋπολογισμό του 2020, που λαμβάνουν και οι ψυχικά πάσχοντες.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει ο ΣΟΦΨΥ τόσο στους λήπτες, όσο και στις οικογένειές τους και δήλωσε ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας το έργο τους.
Στην εκδήλωση με αφορμή και τα 5 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, μίλησε η ψυχίατρος Ειρήνη Τσίρκα, για τους μύθους και τις αλήθειες της ψυχικής ασθένειας και έγινε σχετική διαδραστική παρουσίαση από την ψυχολόγο Χρύσα Μπέκα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χρ. Κέλλας: «Στρατηγικός πυλώνας ο ελληνικός οίνος – Επενδύουμε στην αξία και την εξωστρέφεια»
- Συνάντηση Βίο-Παραγωγών Μαγνησίας την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Βόλο | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Δήλωση Τζάκρη για τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα
- Τσιάρας από Λέσβο: Η κυβέρνηση λαμβάνει κάθε μέτρο που απαιτείται για τη στήριξη κτηνοτρόφων και τυροκόμων
- Τέλος η σκάλα στο κλάδεμα δέντρων - Αγρότης έφτιαξε πατέντα που κινείται με ηλεκτρική μπαταρία! (Βίντεο)











