Προς κατάργηση οι βαθμοί στα Γυμνάσια - Θα βαθμολογούν με Α, Β, Γ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Δεν έχουν τέλος οι πειραματισμοί στην Παιδεία με αυτή τη φορά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να βάζει στο στόχαστρο τους βαθμούς στα Γυμνάσια.
Ουσιαστικά το ΙΕΠ θέλει οι μαθητές αντί να βαθμολογούνται με άριστα το 20, να βαθμολογούνται με άριστα το Α, με Α, Β, Γ δηλαδή, όπως γίνονταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Στόχος του ιντιστούτου, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, είναι να περιοριστεί η βαθμολογική πίεση στο Γυμνάσιο και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (στην πέμπτη και στην έκτη τάξη του δημοτικού σήμερα τα παιδιά δεν βαθμολογούνται με Α, Β, Γ, αλλά με άριστα το 10).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν ήδη τον προβληματισμό τους τονίζοντας ότι δεν έχουν πάντα γνώση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφική αξιολόγηση.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή 54,3 εκατομμύριων ευρώ σε 42.522 δικαιούχους για ζωοτροφές και ζημιές από Daniel (φερτά υλικά)
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Ελαιοκαλλιέργεια: Διενέργεια 5ου Γενικού και 1ου Μερικού (50%) Δολωματικού Ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας
- Υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες - 13 προφυλακίσεις
- ΠΟΓΕΔΥ: «Πόλεμος χωρίς στρατιώτες και όπλα…. »











