Τραυματισμός νεαρού άνδρα μετά από «συνάντηση» με αρκούδα στην Καστοριά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Με σπασμένο χέρι και θλαστικά τραύματα μεταφέρθηκε στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ένας 26χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από αρκούδα στην Καστοριά.
Η ... συνάντηση του νεαρού άνδρα με την αρκούδα έγινε όταν ο 26χρονος βγήκε να εκπαιδεύσει τα κυνηγετικά σκυλιά του, τα οποία άρχισαν να γαβγίζουν μπροστά από μια συστάδα δένδρων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του 26χρονου και του πατέρα του, το επικρατέστερο σενάριο είναι η αρκούδα να τρόμαξε από τα σκυλιά και να έτρεξε να διαφύγει, παρασύροντας στον δρόμο της τον νεαρό.
«Δεν μιλάμε για επίθεση αρκούδας σε άνθρωπο αλλά για εμπλοκή, αφού αν υπήρχε επίθεση, δύσκολα θα επιβίωνε άνθρωπος», ξεκαθαρίζει, με αφορμή το περιστατικό ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» στην Καστοριά και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Όταν ο 26χρονος πήγε να δει τι συμβαίνει, η αρκούδα που μάλλον ξάπλωνε πίσω από τους θάμνους, σηκώθηκε τρομαγμένη να φύγει και κινούμενη προς το μέρος του, τον έσπρωξε, τραυματίζοντάς τον», εξηγεί ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Υπογραμμίζει δε ότι η αρκούδα δεν είχε μαζί της μικρά ενώ στην περιοχή, την τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει μόλις 3 παρόμοια περιστατικά με τραυματισμούς ανθρώπων που συναντήθηκαν με αρκούδες.
«Το δάσος είναι το σπίτι της αρκούδας και οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν πώς να συνυπάρχουν, λαμβάνοντας κάθε φορά μέτρα ασφαλείας, όπως παίρνοντας μαζί τους ένα αποτρεπτικό μέσο -μία κόρνα για παράδειγμα- σε περίπτωση που συναντήσουν άγριο ζώο», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον πληρωμές 487,9 εκ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ
- ΠΕΓΔΥ: Κατανομή αξιωμάτων Διοικητικού Συμβουλίου
- Ηγεσία και Επικοινωνία – Ολοκληρώθηκε η 2η Εκπαιδευτική Δράση του Agrifood Leadership 2025-2026 στα Ιωάννινα
- Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη ΔΕΗ προς τον Δήμο Βέροιας και τη ΤΚ Σφηκιάς για το έργο αντλησιοταμίευσης στον ταμιευτήρα ΥΗΣ Σφηκιάς
- Η HONDA δημοσιεύει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 2025 παρουσιάζοντας τις Περιβαλλοντικές , Κοινωνικές και Εταιρικές της δράσεις υπευθυνότητας











