Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Δείτε αν είστε δικαιούχοι - Πώς θα κάνετε αίτηση
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις που αφορούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (ΚΟΤ) μέσω της ιστοσελίδας ΗΔΙΚΑ. Οι αιτήσεις Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ – ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών θα γίνουν βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019).
Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι
Βήμα 1: Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).
Βήμα 2: Μετά την συναίνεσή σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.
Βήμα 3: Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
Βήμα 6: Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληρείτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γαρίφαλο: Έχει ιδιότητες που δεν φαντάζεστε
- Ενωτική Ομοσπονδία ΑΣ Ημαθίας: Καμία λύση από την κυβέρνηση - Κέρδος η ενότητα, η οργάνωση και ο πανελλαδικός συντονισμός
- Τζάκρη: «Η κυβέρνηση θυμήθηκε αργά την διακομματική συνεννόηση - Κυβερνούν ως καθεστώς και θα πέσουν ως καθεστώς»
- «Φρένο» στη συμφωνία ΕΕ–Mercosur από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Παραπομπή της συμφωνίας στο ΔΕΕ με 334 "ναι" έναντι 324 "οχι"
- ΚΕΟΣΟΕ: Η απάντηση των εξαγωγέων οίνων και της σαμπάνιας στους δασμούς 200% του Τραμπ: Όχι με γαλλική οργή, αλλά με ευρωπαϊκή διπλωματία











