Ιω. Βρούτσης: Ξεκινάει αύριο η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Αύριο ξεκινάει η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.
Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:
- Αύριο, 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι, με υπουργική απόφαση, θα επεκταθεί η δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον Νοέμβριο και για τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε έκτακτο επίδομα που θα αφορά τους δικηγόρους και τους οικονομολόγους. «Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα θεσπιστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, θα υλοποιηθεί επίσης η δέσμευσή μας απέναντι σε δικηγόρους και οικονομολόγους για ένα έκτακτο επίδομα, για την καταβολή του οποίου θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό το επίδομα θα καλύψει μία υποχρέωση του Μαΐου του 2020 και θα υλοποιηθεί τώρα με αναδρομικό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 12 Μαϊου έως 16 Μαϊου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025
- Φλώρινα: Δύο μικρά αρκουδάκια χτυπήθηκαν από όχημα στο δρόμο
- Γεωργικά μηχανήματα: Σε ανοδική τροχιά η αγορά το 2024 - Γερασμένος ο ελληνικός στόλος
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις