Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις έληγαν σήμερα και πήραν παράταση για το 2021
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Παράταση για το 2021 πήραν λόγω της πανδημίας μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις πολιτών που έληγαν σήμερα,31 Δεκεμβρίου 2020.
Αναλυτικά:
1. Οι αιτήσεις για εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών
Έως τις 31 Μαρτίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών.
2.Τα τέλη κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 έλαβαν παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021 οπότε εκπνέει και η προθεσμία ακινητοποίησης οχημάτων και κατάθεσης πινακίδων.
3. Απόσυρση των ταμειακών μηχανών
Έως τις 31 Μαρτίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.
4. Μεγάλος Αδελφός της Εφορίας: Παρατείνεται η προθεσμία για τις καταχωρήσεις
Μετατίθεται έως την 1η Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία για την καταχώρηση από τα υπόχρεα πρόσωπα των στοιχείων που απαιτούνται στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων( γνωστό ως Μεγάλο Αδελφό της Εφορίας, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή:enikonomia.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Δαμασκηνιά
- ΥΠΠΑΤ: Διευκρίνιση για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ
- ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- Άγγελος Τόλκας: Απίστευτο θράσος της ΝΔ στην Ημαθία. Κάνουν κανονικότητα την ανικανότητά τους











