Απ. Βεσυρόπουλος : «Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.
Αναλυτικά:
α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μεγαλώνουμε. Συνεχίζουμε να αναζητούμε τους καλύτερους. Θέσεις εργασίας Καθηγητών
- Αντιμετώπιση εχθρών στη Ροδακινιά - Γεωργική προειδοποίηση
- 74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ
- Ενημερωτικές συναντήσεις στην επαρχία Ελασσόνας για τον αιμορραγικό πυρετό
- Βέροια: Εκδήλωση με θέμα «Ηλικιακός και σεξιστικός ρατσισμός στην εργασία»