Παράνομο εμπόριο: 218 έλεγχοι και 19 παραβάσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:
- Κατά το χρονικό διάστημα από 07.2021 έως και 08.08.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 218 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
- Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Kοζάνη και Θεσσαλονίκη.
- Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.250 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά σε Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.
- Κατασχέθηκαν 1.356 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 201 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί της Π.Ε. Λάρισας για τον παγετό του 2025 στο προανθικό στάδιο - Επιστολή Κουρέτα σε Τσιάρα
- Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στη Θεσσαλόνικη: Μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στη συγκέντρωση για τα τρία χρόνια
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 Μαρτίου έως 6 Μαρτίου
- Τελική παράταση έως τις 13 Μαρτίου για την ανανέωση εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)
- Τσαβδαρίδης: Ο κλάδος της αρτοποιίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας











