Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ζητά τη μείωση του ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Τη μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο, ζητεί -με υπόμνημά της στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Η πρόταση, όπως αναφέρει, προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα μοναδικό μέτρο, που μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Οι κύριοι λόγοι, τους οποίους επικαλείται για τη στήριξη του αιτήματός της είναι ότι η Δωδεκάνησος ως παραμεθόριος περιοχή αντιμετωπίζει προκλήσεις από τις γειτονικές, μη ευρωπαϊκές περιοχές και βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών, ενώ προβάλλει και τις πληγές από τις φωτιές του περσινού καλοκαιριού, που θα αργήσουν πολύ να κλείσουν.
«Με τη μείωση του ΦΠΑ, θα δοθεί ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης προς την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του τουρισμού. Η οικονομική επιβάρυνση του εγχειρήματος της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ σύμφωνα με υπολογισμό του Οικονομικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου δεν ξεπερνάει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Αντ’ αυτού θα υπάρξει όφελος από αυξημένο κύκλο εργασιών στις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις και από αυξημένη κατανάλωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Europa League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα playoffs
- Κατσαφάδος: Άμεσες αποζημιώσεις σε πληγέντες από τις πυρκαγιές – Στο 100% η κρατική στήριξη για κατοικίες
- Μαργαρίτης Σχοινάς στην Άνδρο για τον Ι. Παλαιοκρασσά: «Τον θυμόμαστε ως παράδειγμα δημόσιου άνδρα που υπηρέτησε με ήθος και ευθύνη»
- Τσαβδαρίδης για τις καταστροφικές πυρκαγιές: Είμαστε και θα παραμείνουμε σταθερά δίπλα στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων
- ΥΠΕΘΟ – ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει τη διαπίστευση του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ










