Τίτλοι:

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες 20.05.2024 η 49η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, του μεγαλύτερου πανελλήνιου φορέα εξωστρέφειας στη χώρα με αποκλειστική ενασχόληση στο διεθνές επιχειρείν, εκπροσωπώντας περισσότερες από 800 εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους σε όλη την ελληνική επικράτεια με συνολικό κύκλο εργασιών 40 δισ. ευρώ, 70.000 εργαζόμενους και 25 δισ. ευρώ τζίρο εξαγωγών, που αντιστοιχούν σε άνω του 50% των ελληνικών εξαγωγών αγαθών, χωρίς να υπολογίζονται στα παραπάνω στοιχεία τα έμμεσa μέλη ενώσεων που είναι μέλη του Συνδέσμου ως φορείς σε όλη την Ελλάδα. Το Ανοιχτό μέρος της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ως κεντρικού ομιλητή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.  Στέλιος Αγγελούδης. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων σημαντικών προσκεκλημένων, τίμησε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Προηγήθηκε το Κλειστό μέρος (μόνο για τα μέλη του ΣΕΒΕ), με Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης τον κ. Δημήτριο Λακασά, CΕΟ της Olympia Electronics, όπου παρουσιάστηκαν και τα Πεπραγμένα του ΣΕΒΕ για το διάστημα Ιούνιος 2023-Μάιος 2024.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, κα. Μάιρα Μυρογιάννη.

Κατά την παρέμβασή της η κα. Μυρογιάννη εξήρε την άριστη συνεργασία με τον ΣΕΒΕ και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο κ. Συμεών Διαμαντίδη και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Χασάπη, ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου του ΣΕΒΕ προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. και επεσήμανε σημαντικές κοινές δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Enterprise Greece με τον ΣΕΒΕ, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά την πρωτοβουλία για διασύνδεση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα, ώστε εξειδικευμένα στελέχη να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, καθώς και τη συνδιοργάνωση ημερίδων με στόχο την ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις υπηρεσίες που τις παρέχονται από τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των Διπλωματικών Αρχών, ώστε να έχουν μεγαλύτερη και άμεση πρόσβαση σε έγκυρη  πληροφόρηση για τις διεθνείς αγορές. Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, όπου η Ελλάδα μετασχηματίζεται στο τρίπτυχο πράσινη οικονομία – ψηφιακή μετάβαση – καινοτομία, η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο, ως ενεργειακός κόμβος και logistics. Έχει διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ελληνική εξωστρεφή επιχείρηση στις διεθνείς αγορές και αυτό αποτυπώνεται σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, η πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, επεσήμανε. Η Γενική Γραμματέας υποστήριξε ότι παρά τις πρωτοφανείς διαδοχικές διεθνείς προκλήσεις οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις έχουν επιδείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα τα τελευταία δύο έτη, με επιδόσεις ρεκόρ των ελληνικών εξαγωγών.

Το Ανοιχτό μέρος ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδη, ενώ ακολούθησε η απονομή δύο βραβείων. Το ετήσιο Βραβείο του ΣΕΒΕ «Χρυσός Αλέξανδρος» 2024 δόθηκε στον κ. Στέφανο Τζιρίτη, Πρόεδρο του Ομίλου ISOMAT, για την πολύτιμη συμβολή του στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, ενώ στον Aντιπρόεδρο του ΣΕΒΕ και τ. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ κ. Γεδεών Βούλη δόθηκε το ειδικό βραβείο «Χρυσός Αμφορέας» για την ανεκτίμητη προσφορά του επί 22 χρόνια στον ΣΕΒΕ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων ήταν από τους πρώτους φορείς της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας δημοτικής αρχής για τη συγκρότηση ενός μετώπου ευθύνης για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης….» και συνεχάρη τον ΣΕΒΕ για την επιτυχημένη πρωτοβουλία του αναφορικά με την καθιέρωση και την προώθηση του Μακεδονικού Σήματος. «Η δυναμική αυτή έχει πλέον καθιερώσει τον ΣΕΒΕ ως κορυφαίο αναπτυξιακό βραχίονα για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα, που υπηρετεί με συνέπεια και προσήλωση τη βούληση της πόλης να επανασυστηθεί στον κόσμο, προβάλλοντας τη νέα της ταυτότητα: Το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο περιφερειακό κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, επιχειρηματικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο, σημείο αναφοράς για την έρευνα, την τεχνολογία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι «Οι εξαγωγές αποτελούν την κινητήρια δύναμη της εθνικής και περιφερειακής μας οικονομίας, με δυναμικές και παραγωγικές επιχειρήσεις, που αποτελούν βασικό πυλώνα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της χώρας», ενώ υπογράμμισε την αξία του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Σήματος του ΣΕΒΕ «Μacedonia the GReat» με «τα μακεδονικά προϊόντα να είναι πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο», όπως είπε. Κλείνοντας, επισήμανε ότι «Το βλέμμα μας είναι στραμμένο πλέον στο μέλλον δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την καινοτομία και την εξωστρέφεια».

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδη, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην πορεία των εξαγωγών δηλώνοντας ότι η πορεία διαγράφεται θετική με τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών να αγγίζουν το 50% του ΑΕΠ,  δηλαδή περίπου τα 100 δισ. Ευρώ, ενώ αξιοσημείωτη επίσης είναι η μείωση του εμπορικού ελλείματος και κατ’ επέκταση του  ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Δήλωσε πως ο ΣΕΒΕ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης για το 2027 ώστε οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών να φτάσουν το 60% του ΑΕΠ. Μεγάλη έμφαση έδωσε στο Συλλογικό Σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΣΕΒΕ «Μacedonia the GReat», το οποίο αποτελεί  μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019 και μέχρι τώρα 100 επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ το έχουν πάρει. «Όραμά μας είναι ένα δυνατό brand name που θα συνοδεύει όλες τις Μακεδονικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές και που θα λειτουργεί ως επίσημη ταυτότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Μακεδονίας», δήλωσε. Ακολούθως αναφέρθηκε στο «Invest & Export Summit» που προγραμματίζει ο ΣΕΒΕ το φθινόπωρο και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Enterprise Greece,  τις Περιφέρειες, τις Τράπεζες, την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και το Χρηματιστήριο Αθηνών μεταξύ άλλων, με στόχο τη προσέλκυση ξένων επενδυτών στις περιφέρειες, με σκοπό την αύξηση των επενδύσεων τόσο αξιακά, όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ και επακόλουθα την περαιτέρω μείωση της ανεργίας. Τούτου λεχθέντος, αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει ο ΣΕΒΕ για τα θέματα της απασχόλησης και εκπαίδευσης, με το Μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και τις συμμετοχές του στις «Ημέρες Καριέρας»  της ΔΥΠΑ, εκπροσωπώντας τα μέλη του, ενώ η συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση των μαθητών ΕΠΑΛ για τις ανάγκες στην αγορά εργασίας των επιχειρήσεων ως προς τα τεχνικά επαγγέλματα θα συνεχιστεί με τον σχεδιασμό και άλλων γενικότερων δράσεων ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης των μαθητών των ΕΠΑΛ αλλά και των ΓΕΛ για την αγορά εργασίας και τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Τέλος, δήλωσε πως «Η Θεσσαλονίκη  θα γίνει ένα logistic hub που σε συνδυασμό με το λιμάνι της μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.» καθώς η πρόταση που υπέβαλε ο ΣΕΒΕ για την δημιουργία Logistic Center στο στρατόπεδο Γκόνου γίνεται πραγματικότητα. Η Θεσσαλονίκη θα γίνει πύλη ξένων κρατών για την προώθηση των πρώτων υλών και προϊόντων τους στα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη».

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι «στο διάστημα 2020-2023 η οικονομία στη χώρα μας μεγεθύνθηκε κατά 5,3%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ανάπτυξη ήταν μόλις 2,3%. Είναι μία θετική πορεία που θα συνεχιστεί και το 2024 και το 2025 και το 2026, με τις εξαγωγές να αυξάνουν διαρκώς τη συμμετοχή τους σε αυτή την αναπτυξιακή δυναμική καθώς η πρόοδος στον τομέα σας είναι μεγαλύτερη από τη γενική αύξηση του εθνικού προϊόντος.», ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως «Ο ρόλος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων θα γίνεται στο εξής όλο και πιο κομβικός στην προσπάθεια μέχρι το 2030 να έχουμε πλήρως ανατάξει και διαφοροποιήσει το παραγωγικό προφίλ της χώρας μας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ρόλο των επενδύσεων με άνοδο 9% φέτος και την πρόβλεψη για 14% το 2025, ενώ ακολούθως τόνισε τη σημαντικότητα των δράσεων του ΣΕΒΕ για ενημέρωση των Επαγγελματικών Λυκείων για τις νέες δεξιότητες που απαιτεί σήμερα η αγορά εργασίας, αλλά και για τη χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας από το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ που «αποτελεί έναν ετήσιο οδηγό, που μας τροφοδοτεί με πολύτιμα δεδομένα» όπως είπε. Ακόμη, τόνισε τις ενέργειες του ΣΕΒΕ για την ευρωπαϊκή κατοχύρωση του Συλλογικού Σήματος «Macedonia the GReat», ενώ δήλωσε ότι «η διπλωματική μας αντίδραση πρέπει να πλαισιώσει και μία εμπορική αντεπίθεση, με πρώτη αιχμή την αυθεντικότητα και ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Μακεδονίας μας και αυτό είναι και στο δικό σας χέρι να το πετύχουμε μαζί». Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη πρόοδο της υλοποίησης του Κέντρου Καινοτομίας Thess INTEC και τη σημασία της επένδυσης στην έρευνα και την καινοτομία αλλά και στη πρόοδο υλοποίησης μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη όπως η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά και βορειοδυτικά, η κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων, το “Flyover”, το έργο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η δημιουργία χώρων πρασίνου αλλά και χώρων πολιτισμού. Τέλος, αναφέρθηκε στην ψηφιακή μετάβαση, τις επενδύσεις σε υποδομές τη πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ να κατευθύνονται προς τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς επίσης και την επόμενη μεγάλη πρόκληση, «την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα» όπως είπε.

Δείτε εδώ την πλήρη ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο του κλειστού τμήματος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες από τις οποίες εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια (2024-2026), το οποίο θα απαρτίζεται από τα ακόλουθα τακτικά αιρετά μέλη (με αλφαβητική σειρά):

  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΗ  
1 Van Asperen Sven EURIMAC AE- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ Διευθυντής Εξαγωγών  
2 Βάμβαλης Κοσμάς ATΛΑΝΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  
3 Βούλη Χριστίνα ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος  
4 Δαμπασίνας Δημήτριος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ ΑΕ Αν. Γενικός Διευθυντής  
5 Διαμαντίδης Συμεών ΔΙΟΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΧΤΥΩΝ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  
6 Δούφος Αλέξανδρος LOGISMOS – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  
7 Ζαγκλιβερινός Γεώργιος ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ Σύμβουλος Διεθνών Δραστηριοτήτων  
8 Θεοχαρίδης Δημήτριος ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ ΑΕ Στέλεχος Διοίκησης  
9 Κεχαγιάς Βασίλειος ΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & Λ.Ο.Ε SUPERALLOYS ENGINEERING Εταίρος-Διαχειριστής  
10 Κολιός Χρήστος OMIΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  
11 Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος PELOPAC ABEE Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  
12 Κωνσταντόπουλος Ευθύμιος ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ Διευθύνων Σύμβουλος  
13 Λουφάκης Κυριάκος Μιχαήλ ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΒΕΕ Διευθυντής Οικονομικών  
14 Μυλωνάς Αλέξανδρος ALUMIL ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΕ Διευθυντής Πωλήσεων Ομίλου  
15 Μυλωνάς Ανδρέας ΚΡΙ ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΒΕΕ Διευθυντής Εξαγωγών  
16 Νικολάου Κωνσταντίνος A.E. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Country Manager Ομίλου ΤΙΤΑΝ στη Βόρεια Μακεδονία  
17 Παλατιανά Ζωή PALAPLAST AE Διευθύντρια Marketing & Διεθνών Πωλήσεων  
18 Ρουκάς Ιωάννης ΖΚP ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΠΕ Εταίρος-Διαχειριστής  
19 Σανιδιώτης Ιωάννης ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ Γενικός Διευθυντής Ομίλου  
20 Σφακιανάκης Άρης DHL EXPRESS (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ Διευθυντής Ελληνικής Περιφέρειας  
21 Τσακωνίτης Δημήτριος ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ Senior Management Consultant  
22 Υφαντίδης Θεόδωρος ISOMAT ABEE Διευθυντής Εξαγωγών  
23 Χασάπης Παναγιώτης ΑΝΤΙΣΕΛ – ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ Οικονομικός Σύμβουλος  
         

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε συγκρότηση σε σώμα την Τρίτη 28.05.24, θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και τα Μέλη της νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΣΕΒΕ και θα ορίσει τα Επίτιμα Μέλη ΔΣ.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή για διετή επίσης θητεία εξελέγησαν οι: Αναστασιάδου Μαρία, Μανώση Χριστίνα και Ευστράτιος Τσαχπίνης.

Η 49η Γενική Συνέλευση βρίσκει τον ΣΕΒΕ σε πολύ υψηλό επίπεδο ως τον μεγαλύτερο, πλέον δυναμικό και συνεχώς ενισχυμένο με νέα μέλη φορέα εξωστρέφειας πανελλαδικής εμβέλειας και με ένα ικανό Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε την τελευταία διετία, σε θέματα εξωστρέφειας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας όπως και σε νέους τομείς όπως αυτός της απασχόλησης και της διασύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για την υποστήριξή τους στην 49η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ!

Χορηγοί της 49ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ ήταν οι: Gold χορηγοί: ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, AEGEAN, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ – OLYMP, Silver χορηγοί: ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε., KLEEMANN HELLAS AEBE, ΜΑΚΒΕΛ, ISOMAT A.E., HELLENiQ ENERGY, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, AGRIFREDA ABEE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, ΕΞΠΟΣΥΣΤΕΜ ΑΕ, Bronze χορηγοί: PALAPLAST AE, AKΡΙΤΑΣ ΑΕ, ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕ, ΤΙΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑ Α.Ε., ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ ΑΕ, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ, ΕΛΒΙΑΛ ΑΕ, ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ, ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ZIA INSURANCE, ETBA BIΠΕ, HB BODY ΑΒΕΕ, ΣΟΛ Crowe, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛΟΠΥ), VENMAN AE, TRIARIDIS GROUP, ARKAS LOGISTICS, Standard χορηγοί: OLYMPIA ELECTRONICS AE, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ ΑΕ, SUPERALLOYS ENGINEERING, ATLANTIS ENGINEERING, ZKP CONSULTANTS, ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ, LEX ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, MEGAGENCY AE, ICAP CRIF, VOYAGER TRAVEL & CONGRESS, Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΕΡΤ3, η Ναυτεμπορική, Banks.com.gr, Voria.gr, GRTIMES, Εφημερίδα Μακεδονία, makthes.gr

Δείτε εδώ το σύντομο βίντεο

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.