Ν.Παπαθανάσης: Έγκριση από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την έκδοση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της Εκτελεστικής Απόφασης με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης για την υλοποίηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014- 2020, ανακοινώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Το συνολικό επιλέξιμο κόστος μέσω ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του έργου, ορίζεται σε 202.265.539 ευρώ.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα δεδομένα που προσκόμισε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδοτική συνεισφορά για το έργο, που επιλέχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία, ήταν πλήρως αιτιολογημένη.
Η Απόφαση της Ε.Ε. σηματοδοτεί την αναγνώριση της σημασίας του έργου τόσο για την ενδυνάμωση του ρόλου και των προοπτικών της Ελλάδας ως κόμβου στη μεταφορά ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή, όσο και ως πηγή για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.
Η έναρξη λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης αναμένεται την 1 Οκτωβρίου του 2024.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα - Δείτε ποιους αφορούν
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα










