Ν.Παπαθανάσης: Έγκριση από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την έκδοση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της Εκτελεστικής Απόφασης με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης για την υλοποίηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014- 2020, ανακοινώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Το συνολικό επιλέξιμο κόστος μέσω ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του έργου, ορίζεται σε 202.265.539 ευρώ.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα δεδομένα που προσκόμισε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδοτική συνεισφορά για το έργο, που επιλέχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία, ήταν πλήρως αιτιολογημένη.
Η Απόφαση της Ε.Ε. σηματοδοτεί την αναγνώριση της σημασίας του έργου τόσο για την ενδυνάμωση του ρόλου και των προοπτικών της Ελλάδας ως κόμβου στη μεταφορά ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή, όσο και ως πηγή για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.
Η έναρξη λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης αναμένεται την 1 Οκτωβρίου του 2024.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας των παραμορφωμένων καρπών και τη στήριξη των παραγωγών»
- Γιάννης Ανδριανός: Άρση διοικητικών εμποδίων για 24.000 νέους γεωργούς και αναλογικό πλαίσιο κυρώσεων στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης
- Ροδακινοπαραγωγός έχασε 20 τόνους συμπύρηνο ροδάκινο από την έντονη βροχόπτωση
- Ολοκληρώθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας των τελευταίων προγραμματικών περιόδων
- Ανδριανός: Άμεση στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου του 2026










