Με προσαύξηση από Δευτέρα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Με προσαύξηση θα πληρώσουν από τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, όσοι δεν την εξόφλησαν την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία.
Η προσαύξηση είναι της τάξεως του 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη 625 εκατ. ευρώ "πέρασαν" στα ληξιπρόθεσμα χρέη αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι το εν λόγω ποσό θα μειωθεί με δεδομένο ότι πολλές συντάξεις καταβάλλονται από τη Δευτέρα και αρκετοί θα σπεύσουν να πληρώσουν και τον ΕΝΦΙΑ τότε.
Η δεύτερη επιλογή που έχουν οι φορολογούμενοι είναι να εντάξουν όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.
Σημειώνεται ότι αν κάποιος είναι ενταγμένος στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ, χάνει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Για τους «οικονομικά εξαντλημένους» πολίτες από τις φορολογικές -και όχι μόνον- υποχρεώσεις, υπάρχει η λύση της πάγιας ρύθμισης, ώστε να μην κινδυνεύσουν από κατασχέσεις λογαριασμών.
Η πάγια ρύθμιση είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, όπως τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ, σε 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5%.
Πηγή:enikonomia.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξανά στον Τσιάρα ο Τάσος Μπαρτζώκας για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις , Παγετούς & Παραμορφωμένα ροδάκινα
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Θέμα ημερών η στελέχωση και λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας σε 24ωρη βάση
- Ασθένειες και Εχθροί του Αμπελιού
- Κρήτη: Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων
- Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του MundoBasket 2027