Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο “κάδρο” των ερευνών για πιθανές ατασθαλίες και παραγωγοί από την Ήπειρο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Οι υπό διερεύνηση υποθέσεις ενδεχόμενης απάτης σε βάρος του δημοσίου από αγρότες που φέρονται να λάμβαναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κοινοτικές επιδοτήσεις για ψεύτικες καλλιέργειες και βοσκότοπους αφορά και την Ήπειρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψευδείς δηλώσεις έχουν εντοπιστεί σε Θεσπρωτία και Γιάννενα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Βίκου. Με το θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο ασχολείται η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία διενεργεί έρευνα για πιθανές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων στον Οργανισμό.
Εν μέσω σοβαρών καταγγελιών από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για παρακώλυση του ελεγκτικού της έργου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε την απομάκρυνση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος αρνούνταν να παραιτηθεί. Οκ. Τσιάρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο έλεγχος που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι για την περίοδο 2020 – 2022 αλλά περιπτώσεις, αναφορές, καταγγελίες, υπάρχουν εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια».
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαθεοδώρου
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δράσεις τουριστικής προβολής σε Δανία και Ολλανδία
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΟΕΠΕΛ | ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΣ - ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2025/26
- Συνάντηση Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στον Δήμο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας
- 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν στο σπίτι: Εφοδιαστείτε με γνώσεις πρώτων βοηθειών για την ασφάλεια της οικογένειάς σας
- Με επιτυχία στέφτηκε η εσπερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για την «Ευλογιά του Προβάτου» στον Πύργο Αρχανών – Αστερουσίων











